nlc.hu
Aktuális

Egy szemtanú is nyilatkozott a börgöndi repülőnapon történt tragédiáról

„Alig tudom a sírást abbahagyni” – egy szemtanú is nyilatkozott a börgöndi repülőnapon történt tragédiáról

Sokan odafutottak a baleset helyszínére.

Mint ahogyan mi is megírtuk, lezuhant az egyik, bemutatót tartó repülőgép a börgöndi repülőnapon vasárnap. A pilótán kívül egy ember tartózkodott a repülőgépen, ők a helyszínen életüket vesztették, négyen pedig égési sérüléseket szenvedtek, a sportrepülőgép ugyanis egy parkoló személygépkocsi mellé esett, amely a becsapódó alkatrészektől kiégett. 

Helyszínelők a börgöndi repülőtérnél, Székesfehérvár közelében, ahol lezuhant egy Trojan típusú kisrepülőgép 2023. szeptember 10-én

Helyszínelők a börgöndi repülőtérnél, Székesfehérvár közelében, ahol lezuhant egy Trojan típusú kisrepülőgép 2023. szeptember 10-én. (Fotó: MTI/Lakatos Péter)

Madas László igazságügyi légiüzemeltetési szakértő az RTL-nek azt mondta, még korai kijelenteni, hogy pontosan mi okozhatta a székesfehérvári légiparádén a repülő földbe csapódását, de nagyobb a valószínűsége az emberi hibának, mint a műszakinak. „Elképzelhető, hogy a beviteli sebesség nem volt elegendő az emelkedési szakasz után, de biztosat csak a roncsok megvizsgálása után lehet mondani” – jegyezte meg. 

 „Mi nagyon messze álltunk a baleset helyszínétől, de láttuk, hogy a közelebb tartózkodók közül nagyon sokan odarohannak. Ha bármit is tehettünk volna a sérültekért és az áldozatokért, odamentünk volna, de nem láttuk értelmét”nyilatkozta a Borsnak egy szemtanú. 

„Újra és újra átélem a történteket. Lejátszódnak előttem az események, emiatt pedig alig tudom a sírást abbahagyni. A gyerekek is átélték a borzalmat, de bízom benne, hogy pszichológus nélkül is fel tudják majd dolgozni a látottakat” – tette hozzá. 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top