nlc.hu
Aktuális

Lezuhant egy repülő a börgöndi légiparádén, lefújták az eseményt

Lezuhant egy repülő a börgöndi légiparádén, ketten meghaltak – videó

A látogatókat kárpótolják majd.

Bemutatórepülés közben zuhant le a fehérvári repülőnapon vasárnap délután egy sportrepülő, ami egy parkoló autóba csapódott és kigyulladt, nyilatkozta a feol.hu-nak Szabó-Bisztricz Anett, a Fejér Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője. Hozzátette, három tűzoltóautó tart a helyszínre, a helyszínen azonban már megkezdte a munkát a Székesfehérvári Tűzoltó Egyesület.

Helyszíni beszámoló alapján lefújták az idei légi parádét, és a légtérbe sem engednek be semmilyen légi járművet. Aki befizetett valamelyik programra, az Albatrosz Egyesület egy későbbi időpontban pótolja azt.

Pár másodperccel a böröndi tragédia előtt

Fotó: Feol.hu/Videa

 

A lap értesülései szerint ketten ültek a repülőgépben, esélyük sem maradt a túlélésre, hiszen a gép felrobbant. A Trojan típusú repülőgép egy család autója mellett csapódott be, egy gyerek és két felnőtt megsérült, és érthetően sokkot kapott az események hatására. A helyszínre érkezett mentők és rendőrök és honvédség segítségével dolgoznak a helyszínen, biztosítják azt. 

  

Győrfi Pál, az Országos Mentőszolgálat szóvivője arról tájékoztatta az MTI-t, hogy a balesetben ketten a helyszínen életüket vesztették, valamint négyen égési sérüléseket szenvedtek. A sérültek ellátását a rendezvényt biztosító mentők kezdték meg, majd három mentőhelikopter – Budaörsről, Balatonfüredről és Szekszárdról -, valamint több mentőautó is érkezett. A mentők három súlyos sérültet – egy kislányt, egy nőt és egy férfit – mentőhelikopterekkel budapesti kórházakba, egy könnyebben sérült kisfiút pedig mentőautóval a székesfehérvári kórházba vittek.

Az RTL.hu úgy tudja, a repülőben egy szegedi férfi és fia ült. 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top