nlc.hu
Aktuális

Montenegró: megbírságoltak egy nőt, mert úgy vélték, túl hevesen védekezett zaklatójával szemben

Megbírságoltak egy nőt, mert úgy vélték, túl hevesen védekezett zaklatójával szemben

Még a miniszterelnök is felszólalt az ügyben.

Háromszáz eurós bírságra ítéltek Montenegróban egy külföldi férfit, aki kéretlenül közeledett egy fiatal nőhöz, majd még üldözőbe is vette és bántalmazta. De a nőt is megbírságolták arra hivatkozva, hogy „túl keményen védekezett”, írja a Szabad Európa.

A 25 éves Milica Živković éppen egy kávézóban volt, amikor a férfi zaklatni kezdte, majd az illető követte őt és egy barátját az utcára, mielőtt megragadta volna az arcát, megpróbálta megcsókolni és megérintette a fenekét. A zaklató végül egy járókelő közbelépésére menekült el, Živković pedig zsebéből kiesett dokumentumok alapján állapította meg a férfi személyazonosságát, mielőtt másnap a rendőrséghez fordult volna.

Míg a férfi, aki 12 órát töltött előzetes letartóztatásban, háromszáz euró pénzbírsággal sújtották, a fiatal nőt 85 eurós bírságot kapott és kötelezték, hogy fizesse meg a bírósági tolmács költségeit állítólagos bántalmazójának. Živković fellebbez a döntés ellen.

Bírósági kalapács

Fotó: Getty Images

„Nem tudom, mi volt nehezebb: a huligán támadása vagy a bírói ítélet…Áldozatként, ártatlanul távoztam, és ott csapott le rám a valóság, hogy bűnös vagyok, mert megvédtem magam” – nyilatkozta Živković, akit zaklatója azzal vádolt meg, hogy leköpték és megpofozták, és állítása hogy csak azután sikerült kiszabadulnia, hogy egy agresszív járókelő is megtámadta.

És ha ez nem lett volna elég, a szabálysértési bíróság bírája, Alija Beganović megkérdezte, a nőt miért nem hívta azonnal a rendőrséget, ahelyett hogy maga alkalmazott volna fizikai erőszakot a férfival szemben.

Az ügy híre eljutott  Dritan Abazović miniszterelnökhöz is, aki szerint lesújtó  döntés született, és szükség van egy igazságügyi reformra.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top