nlc.hu
Aktuális

Repülőbaleset Olaszországban

Madárral ütközött a repülő, egy 5 éves kislány meghalt

Torinó közelében lezuhant egy katonai repülőgép, melynek robbanása levegőbe emelt egy négytagú család autóját.

Szörnyű tragédia történt szombaton Olaszországban, amikor a légibemutatóra gyakorló Frecce Tricolori – az olasz légierő bemutatókat tartó egysége – egyik gépe kivált az alakzatból és lezuhant. A pilóta sikeresen katapultált, ám a lezuhanó és felrobbanó gép felborított egy arra járó autót, melyben négyen ültek.

repülők az égen

A Frecce Tricolori gyakorlatozó gépei (Fotó: Pexels.com)

A balesetben egy 5 éves kislány életét vesztette, 12 éves bátyja a teste tizenöt százalékán szenvedett másodfokú égési sérüléseket, a szülők is megsérültek.

A légi bemutatóra készülő MB-339 típusú kiképző és harci gép mozgásából a szakértők arra következtetnek, hogy madárral ütközhetett. A bemutatót a baleset miatt törölték.

Sajnos, nem ez volt az egyetlen ilyen eset a közelmúltban. A múlt héten Magyarországon, Börgöndnél tartott légibemutatón zuhant le egy repülőgép. Abban a balesetben a gép mindkét pilótája életét vesztette és a földön egy család életveszélyes sérüléseket szenvedett, amikor az autójuk mellett becsapódott a sportrepülő.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top