nlc.hu
Aktuális

Sajtótájékoztatót tartott a TEK az esztergomi robbantásról

Kiesett fog, törött csontok – durva részletek az esztergomi robbantásról

A TEK sajtótájékoztatót tartott a szerda esti esztergomi robbantás körülményeiről.

A szerda este történt esztergomi robbantás során a Terrorelhárítási Központ (TEK) munkatársa és az elkövető meghalt. Több rendőr és tűzoltó is megsérült, közülük négyen súlyosan, heten könnyebben. A tegnapi az első eset, hogy életét vesztette egy TEK-es művelet közben. Hajdu János, a TEK főigazgatója csütörtök délután sajtótájékoztató keretében elmondta, hogy az elkövetőt más ügyben

esztergomi robbantás

esztergomi robbantás, fotó: MTI/Koszticsák Szilárd

többször behívta a rendőrség, de egyszer sem jelent meg.

A környék lakói agresszív, veszélyes embernek ismerték, ezért küldték elfogására a TEK-et. Szerdán kora délután zárta körbe a TEK az ingatlant. A férfi a ház teraszán mozgott, a négy és fél órás tárgyalás során agresszív volt, bár néhány pillanatban úgy tűnt, megadja magát. Végül elfogása mellett döntöttek és a TEK a sötétség beállta előtt akciót indított.

Páncélozott járművel törték be a kaput,

felsorakoztak a fő bejárati ajtóhoz. Innentől minden másodpercek alatt történt. Elkezdték az ajtó erőszakos megnyitását, de egyetlen kommandós sem tudott belépni az épületbe, mert a férfi egy flexszel vélhetően egy gázpalack felé indult, ami miatt bekövetkezhetett a robbanás.

esztergomi robbantás

esztergomi robbantás, fotó: MTI/Koszticsák Szilárd

A TEK-esek 8-10 métert repülve egy kisebb tóba estek. Egy TEK-es meghalt. A sérülteket a Honvédkórházba szállították, a legrosszabb állapotban lévő rendőr az esztergomi kórházban van. Több ember súlyos

sérüléseket szenvedett, csontjaik törtek, fogaik estek ki.

„A művelet egyértelműen jogszerű volt a helyszíni szakértők szerint is” – mondta Hajdu, a TEK szakszerűen hajtotta végre a műveletet, „ha holnap végeznénk el, ugyanígy csinálnánk.” A robbantó előéletének ismeretében erősen feltételezhető volt, hogy akár hivatalos személy ellen is agresszíven fog fellépni. Hajdu elmondta, hogy a férfi nem fenyegetőzött robbantással, de azt mondta, nem adja meg magát, ha el akarják vinni, akkor be kell menni érte.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top