nlc.hu
Aktuális

Andor Éva többször is hibázott a TV2 pénteki híradójában

Bakit bakira halmozott a TV2 esti híradója pénteken – frissítve

A TV2 szeptember 22-i, péntek esti híradójában közel húsz perc elmúltával érthetetlen dolgok történtek.

Egy faültetésről szóló hír beolvasása közben Andor Éva bemondónő véletlenül nyolcvanezer országszerte elültetett fát említett a TV2 pénteki híradójában, ám a felirat szerint csupán nyolcezer facsemete ültetéséről volt szó – írja a 444. A bemondónő a teljesen szokványos nyelvbotlást követően azonban elég szokatlanul kezdett viselkedni. „Nyolc! Bocsánat!” – mondta, majd

némi szünet után ennyit jegyzett meg:

„Kicsit sok!” Ezután tisztázott és az elejéről kezdve újraolvasta a hírt.

Bakit bakira halmozott a TV2 esti híradója pénteken

Egy később következő hírhez a következő felkonferáló szöveg kapcsolódott: „Kiemelt jelentősége lesz egész Európában a várpalotai lőszergyárnak. Erről beszélt a honvédelmi miniszter a védelmi ipari komplexum bokrétaünnepségén. Szalay-Bobrovniczky Kristóf azt mondta, hogy a honvédség 2016-ban nagyot álmodott, a kormány pedig minden lehetőséget megteremtett a fejlesztéshez. A lőszergyár ezért most egy négyszáz hektáros területen épülhet.”

Itt azonban a bemondónő nyelve összeakadt:

„Szalay-Bobrovniczky Kristóf szerint a magyarországi hadiipar fejlesztős– fejlesztése, jaj, ne, ezek az elmondhatatlan MTI-szövegek!–” A bejátszás ezen a ponton megszakadt, majd Andor tisztázni próbált, belevágva a hír ismételt felkonferálásába. Ez sikerült is, de a miniszter neve ismét kifogott rajta; Szalay-Bobrovniczky Kristóf nevéből kihagyta az „n”-t. A rendező ekkor rászólhatott a fülesére, amitől ismét elhallgatott, majd a vágóképek futása közben a bemondónő így szólt: „Bobrovniczky. Nem úgy mondtam? (—-) Hát szerintem Bobrovniczkyt, na jó, mindegy.”

Harmadjára már tökéletesen sikerült visszaadnia

a miniszter nevét. A legkülönösebb az egész dologban az, hogy a péntek esti Tények a 444 szerint felvételről megy, a  Híradót mégis a szokatlanul sok hibával együtt töltötték fel a TV2 netes archívumába.

Frissítés:

Miután hétfőn délután egy időre elérhetetlenné vált a péntek esti Tények felvétele a TV2 Play oldalon, ismételten odakattintva már hibátlan tudósítások nézhetőek a két, bakikkal megtűzdelt híradás helyett.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top