nlc.hu
Aktuális

Postai munka Németországban

Ennyit kereshetsz postásként Németországban – egy ott dolgozó magyar szerint nincs ennél jobb kezdő munkakör

Állítólag csak minimális nyelvtudás kell.
német postás,

Egy korábban Németországban postásként dolgozó magyar férfi a TikTok csatornáján osztotta meg, hogy mennyit is keresett pontosan, és mi kellett a munkájához. Mint a beszámolójából kiderült, a hazai postabérek többszöröséről beszélhetünk – írja a Pénzcentrum.

Elmondása szerint óránként 13-14 euró a kereset. Ha egy héten átlagosan 5 napot kell dolgozni – bár a videó készítője szerint előfordult a heti 6 nap is a szabadságolások miatt, de azért pótlékot kaptak – az 8 órás munkaidővel számolva 2080-2240 euró havonta, amire még rájönnek az olyan juttatások, mint a túlórabér, vagy a 13. havi fizetés.

A férfi szerint a feltétel annyi, hogy egy németül kell egy kicsit beszélni, a munkát magát pedig bárki meg tudja csinálni. „A munka maga pofonegyszerű. Reggel bemész dolgozni, kapsz egy kerületrészt és egy polcot. A túrának megfelelően ott vannak az utcában lévő címek, a leveleket pedig föl kell rakosgatni ennek megfelelően, kihordási sorrendben. Ezután ki kell menni csomagot válogatni területek szerint, magadnak és másoknak is. Ez 9 óráig vége. (…) Ezután elindulunk, (…) mindenki a saját maga tempójában kihordja a csomagokat” – mesélte. A munkának pedig délután négyre vége is van, de ha gyorsak vagyunk, akár egyre is végezhetünk.

Korábban írtunk arról, hogy 800 ezres nettó fizetéssel csábítják külföldre a magyar henteseket is, többek között Németországba és Hollandiába. A szakképzett henteseket alapfokú nyelvtudással is felveszik, egyes cégek pedig a kiutazás és szállás költségeit is fizetik. A magyar idősgondozók pedig legalább kétszer annyit kereshetnek Ausztriában, Németországban vagy Nagy-Britanniában, mint itthon, ráadásul ingyen szállás is várja őket.

Kiemelt fotó: illusztráció, Thomas Banneyer/picture alliance via Getty Images

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top