nlc.hu
Aktuális

A János kórház pszichiátriájának a sorsa

Félő, hogy be kell záratni a János kórház pszichiátriáját, akkora a létszámhiány

Sorra távoznak a szakápolók.
János kórház,

Akkora a dolgozói létszámhiány a János Kórház pszichiátriáján, hogy még a bezárás lehetősége is felmerült – tudta meg az ATV Híradó. Az osztály egyik munkatársa erről a forgatókönyvről a közösségi médiában posztolt kétségbeesetten. Az ATV Híradó értesülései szerint a János kórház pszichiátriáját nemrég 5 szakápoló is elhagyta.

A Magyar Pszichiátriai Társaság elnöke szerint a pszichiátriában az ápolóhiány háromszor nagyobb az átlagosnál, ám ő úgy véli, a kormány nem engedheti meg, hogy egy ilyen jelentőségű intézmény bezárja bármelyik osztályát. 

Az ATV Híradó információi szerint egyes munkatársak ellen fegyelmi vizsgálat folyik, mert nyilvános posztokban kértek segítséget a létszámhiány miatt. A kórház azonban cáfolja ezt, valamint azt is, hogy veszély fenyegetné az osztály működését. Az intézménynél azt nyilatkozták, hogy az osztályról 3 szakápoló távozik, de ez nem lehetetleníti el a működést, orvosból pedig nincs hiány, sőt az osztály bezárásának terve sincs napirenden.

Az elmúlt években amúgy több példa is akadt kórházi osztályok bezárására: így járt a Merényi kórház pszichiátriája és a Gálfi Béla kórház rehabilitációs pszichiátriai osztálya is.

Kiemelt fotó: illusztráció,  MTVA/Bizományosi: Róka László 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top