nlc.hu
Aktuális

Nincs fűtés a János kórház pszichiátriáján

Még mindig nincs fűtés a János kórház pszichiátriáján, továbbra sincs betegfelvétel

Hetek óta nem tudták kijavítani a hibát.
János kórház

Továbbra sem fogadnak új betegeket a fővárosi Szent János kórház pszichiátriáján, mert nem tudják befűteni a teljes osztályt. Ezt a kórház is megerősítette az RTL Híradónak.

Még október közepén derült ki, hogy a kórház négy osztályán is fűtési gondok vannak, a belgyógyászaton például voltak orvosok, akik kabátban dolgoztak. Most, két és fél héttel később a javítás itt még mindig tart, nem is fogadnak betegeket.

Az RTL Híradónak nyilatkozó pszichiáter főorvos szerint kérdés, hogy más intézmények át tudják-e vállalni a János kórház betegeit. “A Nyírőnek is egészen nagy számú pszichiátriája van és a Honvéd kórháznak is. 60 vagy 80 ágyas talán a János kórház, nagyjából ugyanannyi beteg, kérdés, hogy van-e ennyi üres ágy, illetve majdnem biztos, hogy nincs, tehát betegeket kell elbocsájtani” – mondta Funk Sándor.

A Szent János kórháznál azt nyilatkozták, hogy addig nem fogadnak új betegeket, amíg ki nem javítják a problémát, az ellátást pedig addig más kórházak vették át. A pszichiátrián lévők egy részét – akiknek az állapota megengedte – hazaküldték, és csak azokban a kórtermekben maradtak betegek, ahol a fűtést már megjavították.

Kiemelt fotó: illusztráció, MTVA/Bizományosi: Róka László 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top