nlc.hu
Aktuális

Szomszédja kutyáit lőtte, mert állandóan ugattak

Lövöldözésig fajult a szomszédok közötti viszály a kutyaugatás miatt Székesfehérváron

A lövöldöző szerint nem volt más választása, mert már pihenni sem tudott.
légpuska

Lövöldözésig fajult a szomszédok közötti viszály Székesfehérváron, a kertvárosban – számolt be az RTL Híradó. Egyikük légpuskával és csúzlival próbálta elhallgattatni a szemközti ház kutyáit. A gazdájuk kihívta a rendőröket, a szomszéd még akkor is lőtt, amikor megérkeztek. Nem engedte be őket a házába, ezért a rendőrök másztak be hozzá, majd rátörték az ajtót. 

Mint kiderült, a házőrző kutyák ugatását már egyre nehezebben viselte el a szemben lakó férfi. Az elmúlt időszakban egyre gyakrabban lőtt az állatokra légpuskával, vagy dobált rájuk kavicsot. Szerdán azonban betelt a pohár a kutyák gazdájánál, ezért hívta ki a rendőröket, akik 3 légpuskát, valamint légfegyver-lövedékeket és különböző típusú pirotechnikai termékeket foglaltak le nála.

A lövöldöző férfi nem tagadott. Állítása szerint évek óta sem a szomszédaival, sem a hatóságokkal nem jutott dűlőre a zajjal kapcsolatban. Mint mondja, nem volt más választása.”Azt mondom, hogy nem tökéletes megoldás, de ha csattant valamin a kavics, akkor elhallgattak a kutyák, csönd volt jó darabig. Eléggé bunkó módszer, de sajnos, ha a gazdája nem lép semmit, nekem sem nagyon van sok választásom” – nyilatkozta az RTL Híradónak.

A férfi azt mondja, évtizedek óta van kutyája, nem akart senkit sem bántani, csak nyugalmat szeretne. “Az esetek többségében 10 napból általában 8-9-ben nem lehetett pihenni, és ez zavaró. Nem tehetek róla. Igazából nem célom a sérülés senkinek” – jegyezte meg.

Korábban már írtunk a rossz szomszédi viszonyról. Sokat hallott jó tanács, hogy érdemes megpróbálni a kellemetlenkedő szomszéddal békés úton lezárni a vitás helyzeteinket, akár külső személy bevonásával, ám ez sok esetben meddő próbálkozás. Az állattartásból fakadó konfliktusok – mint ahogy a fenti eset is mutatja – a leggyakoribb problémák közé szoktak tartozni, de sokszor a tisztaság, szemétprobléma miatt is kialakulhat viszály.

Kiemelt fotó forrása: RTL / RTL Híradó – videó

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top