nlc.hu
Aktuális

Videó: síneken ment az autós

Kocsival ment a síneken több száz métert egy figyelmetlen sofőr Budapesten – megdöbbentő videó

Ha elakadt volna a síneken, akkor hosszú órákra lebénította volna a dél-budai villamoshálózat működését.
autós

Mintha villamos lenne, a síneken hajtott több száz métert egy kocsi kedden este Budapesten, a 11. kerületben, a Fehérvári úton, erről videó is készült – számolt be a Tények. A sofőr – aki a Kondorosi útról fordul rá a sínekre – nagyjából 40 kilométeres sebességgel ment, akár el is akadhatott vagy ütközhetett volna egy villamossal.

Egy vezetéstechnikai szakértő szerint óriási szerencséje volt, hogy nem daruval kellett leemelni a sínekről.

Az arrafelé ismerős sofőrök azt mondják, gyakran történnek ott balesetek, mert sok a figyelmetlen autós.

Korábban is történt már hasonló eset. Tavaly áprilisban a sínekre hajtott, majd otthagyta az autót egy sofőr, ezzel teljesen megbénítva a forgalmat a budapesti Clark Ádám téren. A sofőr akkor egy bérelhető elektromos autót vezetett, és amikor rájött, hogy a vágányon rekedt, egyszerűen otthagyta a kocsit, amit végül a tűzoltók emeltek le a sínekről. Közben egyik irányban sem tudtak járni a villamosok.

Három évvel ezelőtt pedig nem a villamos-, hanem a metrósínekre hajtott egy nő Spanyolországban. Előbb szembe ment a forgalommal, majd a síneken több mint 1 kilométert vezetett a malagai metró felszíni szakaszán, sőt egy megálló mellett is elhajtott. Végül a metróalagút bejáratánál állt meg, addig a kocsijának már 3 kereke is kilyukadt.

Kiemelt fotó: illusztráció, iStock

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top