nlc.hu
Aktuális

Megszólalt a Coca-Cola Magyarország a horvátországi mérgezések miatt

Megszólalt a Coca-Cola Magyarország a Horvátországban történt mérgezések miatt

Közölték, itthon nem kell tartani attól, hogy hasonló esetek történnek.

Mint megírtuk, Horvátországban nyomozás indult, miután felmerült, hogy a Coca-Cola által forgalmazott termékek többeknél egészségügyi problémákat okozhattak.

Sajtóhírek szerint Splitben, Fiumében, Varasdon és Zágrábban kerültek kórházba kedden és szerdán olyan személyek, akik Coca-Colát vagy a cég által forgalmazott Romerquelle Emotion Blueberry Pomegranate ásványvizet fogyasztottak, és az megmarta a nyelőcsövüket. A hatóságok jelentése szerint mindannyian könnyebb sérüléseket szenvedtek, és már nincsenek kórházban, írja az MTI.

Horvátországban több üzletlánc is úgy döntött, hogy elővigyázatosságból a Coca-Cola minden alkoholmentes italát leszedi a polcokról, és hasonlóan járt el a legtöbb vendéglátóipari cég is. Illetve a Coca-Cola horvátországi forgalmazója is lépett az ügyben, úgy döntöttek visszahívnak két terméket a kereskedelmi forgalomból.

Az cég állami felügyelőség szóbeli határozata miatt döntött így, bár megjegyezték, hogy belső vizsgálatuk sem a gyártásban, sem a termékekben nem mutatott ki szabálytalanságot. „Továbbra is együttműködünk az illetékes hatóságokkal, és konkrét lépéseket teszünk fogyasztóink védelme érdekében” – olvasható a Coca-Cola Horvátország sajtóközleményében.

Fiatal nő gyümölcslével a kezében

Képünk csak illusztráció. (Fotó: Depositphotos)

Krunoslav Capak, a Horvát Közegészségügyi Intézet (HZJZ) igazgatója szerint valószínűleg valamilyen maró hatású anyagról van szó. „A legfontosabb, hogy megvizsgáljuk, nincs-e idegen elem az italokban, mert maga az üdítő, annak összetevői nem okozhattak ilyen sérüléseket” – hangsúlyozta az igazgató a minták bevizsgálásával kapcsolatban.

És mi a helyzet itthon? A Coca-Cola HBC Magyarország a Telex kérdésére azt válaszolta, tudnak a horvátoknál kialakult helyzetről, azonban nálunk nem kell attól tartani, hogy mérgezéssel kórházba kerülhetünk a Coca-Cola által forgalmazott szénsavas üdítőktől.

„Horvát vállalatunk megtette a szükséges intézkedéseket a lakosság biztonságának megóvása érdekében. Kollégáink teljeskörűen együttműködnek a helyi hatóságokkal az esettel kapcsolatos hivatalos kivizsgálást illetően. A horvátországi események nem érintik a Magyarországon forgalomba hozott termékeket” – írták.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top