nlc.hu
Aktuális
Sokallta a szerelő díját, fegyvert rántott

Fegyvert fogott a vízvezeték-szerelőre, mert túl sokat kért

Túszul ejtette a szerelőt, rendőri beavatkozásra volt szükség.
vízvezeték-szerelő,

Letartóztattak egy spanyol férfit Malagában, aki fegyvert fogott egy vízvezeték-szerelőre, mert szerinte túl pénzt kért egy törött vízcső megjavításáért. Amikor felhívták a szerelőt a problémával, még ő sem gondolta volna, hogy az ügyfele túsza lesz a nap folyamán.

Kiérkezve a telefonálóhoz, alaposan felmérte a problémát, majd adott egy körülbelüli árajánlatot a költségekről, emiatt azonban dühbe gurult a lakástulajdonos. Annyira magasnak találta a becsült összeget, hogy fegyvert rántott és megfenyegette a szerelőt.

A szomszédjai kihívták a rendőrséget, miután üvöltéseket hallottak a lakása ablakából, de amikor a rendőrök kiérkeztek, nem volt hajlandó elengedni túszul ejtett szerelőt, és azzal fenyegetőzött, hogy ha megpróbálnak bejutni a lakásába, felrobbant egy gázpalackot.

Amikor azonban a túszával megjelent az egyik ablakban, a rendőrök kiszúrták, hogy a kezében lévő fegyver csak másolat. Ezt tudva az egész épületet kiürítették, hogy elkerüljék a nagyobb tragédiát arra az esetre, ha mégis felrobbantaná a gázpalackot, a rendőrség pedig tárgyalni kezdett vele.

A rendőröknek végül sikerült meggyőzni a férfit, hogy kissé nyissa ki a bejárati ajtaját, így megbizonyosodtak arról, hogy túsza, a vízvezeték-szerelő jól van. Amikor kinyílt az ajtó, a különleges erők berontottak, a földre teperték a férfit és kimentették az áldozatot. A vízvezeték-szerelő később elmesélte, hogy a lakástulajdonosa akkor kezdett agresszívvá válni, amikor meghallotta a törött vízcső megjavítására tett árajánlatát.

A „fegyveres” férfit őrizetbe vették.

Pár éve idehaza is történt egy hasonló eset: akkor egy házaspár a mosógépjavítást találta túl drágának ezért, foglyul ejtették a szerelőket. Akkor a házaspár kétrendbeli emberrablás bűntettével vádolta őket.

(via)

Kiemelt fotó: illusztráció, iStock

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top