nlc.hu
Aktuális

Elsétáltak az eszméletlen fiatal mellett Pakson

Rosszul lett az utcán egy fiatal, rengetegen elsétáltak mellette Pakson

Legalább harmincan simán elmentek az eszméletlen fiatalember mellett, végül egy segítőkész férfi kihívta a mentőket, és beszámolt a történetről.
Száguldó mentőautó

Egy 25 év körüli fiatal férfi munkából hazafelé sétálva rosszul lett egy parkban Pakson. Elesett, a telefonja összetört, és nem tudott segítséget hívni. Elvesztette az eszméletét, ott feküdt a földön, de rengeteg ember elsétált mellette anélkül, hogy bárki segített volna.

Az Index vette észre, hogy a november 10-i esetről a Facebookon számolt be egy férfi, aki viszont megállt segíteni. Zsolt azonnal hívta a mentőket, akik szerencsére 13 perc alatt a helyszínére érkeztek.

„Kb. 15 fős baráti társaság ment el éjjel a hidegben a betonon eszméletét vesztő férfi mellett. SENKI nem segített, nem állt meg. Feje úgy láttam mintha megsérült volna. Tegyük fel, hogy ivott. Tegyük fel egy részeg hajléktalannak nézték, és akkor meg kell halni? Nem kell segíteni? Mi lesz ha majd mi fekszünk ott, mert rosszul leszünk?”

Az Országos Mentőszolgálat az Indexnek azt mondta, a helyszíni ellátás elég volt a férfi állapotának stabilizálásához, kórházba sem kellett végül szállítani az illetőt.

A posztban, amelyet több mint ötezren osztottak meg, Zsolt így fogalmaz: „Ez a férfi kihűl, és meghal reggelre, ha nem kap segítséget. Ahogy a mentősök fogalmaztak: »..Jó magyar szokás lett nem segíteni..« Ne csak magadra gondolj, mert valaki életét mentheted meg vele. Egyszer lehet a tiéd fogják megmenteni.. vagy nem..”

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top