nlc.hu
Aktuális
Soproni közvilágítás

Sötét utcákon bukdácsolnak Sopronban, alig van közvilágítás

Van, aki elemlámpát visz magával, ha sötétedés után kimegy.

Szinte sötétek az utcák Sopronban. Van városrész, ahol jobbak, máshol rosszabbak a látási viszonyok este. Már több mint egy hónapja bejelentették, de még mindig nem kapcsolták vissza teljesen a közvilágítást Sopronban – számolt be az RTL Híradó.

A városvezetés januárban szavazta meg, hogy a megnövekedett energiaárak miatt, spórolásból lekapcsolják a közvilágítás egy részét. Farkas Ciprián azonban szeptemberben bejelentette be: újraindítják a teljes közvilágítást. Többen azonban továbbra is arra panaszkodnak, hogy sötétek az utcák.

Minden második-harmadik lámpa le van kapcsolva. Itt bukdácsolunk esténként, reggelenként. Tél van, elkeserítő a helyzet” – fakadt ki egy ottani lakos. 

“Gyalogosan, kerékpárral sokat közlekedem. Most a már a sötétben, mert korán sötétedik. Félek. Szerintem mindenki. A gyerekeimet is féltem. Anyukám is mondta, hogy katasztrofális a buszmegállókat megközelíteni vagy akár a saját otthonomat” – jegyezte meg egy másik nyilatkozó.

Van, aki szerint autóval sem könnyebb: “A városban egyszerűen lehetetlen közlekedni, illetve aki autóba ül, az 10 km/óránál többel nem mer haladni, mert fél attól, hogy bárkit elgázol“.

A polgármester korábban azt nyilatkozta, az újraindítás is időigényes folyamat, akár hónapokig is eltarthat, mire minden utcai lámpát visszakapcsolnak.

Kiemelt fotó forrása: RTL / RTL Híradó – videó

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top