nlc.hu
Aktuális

Kiakadt egy pornósztár az adózási kötelezettség miatt

Az OnlyFans-modell szerint nem kellene adót fizetnie, hiszen jótékonysági munkát végez

Kiakadt egy pornósztár, miután többen is megjegyezték, hogy hivatása nem minősül igazi munkának. Véleménye szerint ha ez valóban így lenne, akkor nem kéne adót sem fizetnie.

Billie Beever nyerte el az idei legjobb női pornósztárnak járó díjat az Australian Adult Industry Choice Awards díjátadón. Azt mondja, hogy gyakran kerül online bántalmazások kereszttüzébe, és sokan azt állítják, hogy a munkája egyáltalán nem professzionális. Szerinte ha ez valóban így lenne, és amit csinál, az nem munka, akkor a pornósztároknak adót sem kéne fizetniük. 

Billie Beever

Kiakadt egy OnlyFans-modell, amiért sokkal több adót kell fizetniük (Fotó: Instagram/Billie Beever)

A 30 éves egyedülálló édesanya a news.com.au-nak ironikusan elmondta, hogy az OnlyFans-előfizetők számára készített tartalom igazából jótékonysági munka. 

„Folyamatosan azt mondják nekem, hogy amit csinálok az nem igazi munka, és ideje igazi állást kell szereznem. Ha a közvélemény így gondolja, akkor miért kellene nekünk, az OnlyFans alkotóinak és szexmunkásainak tízszer több adót fizetni, mint amennyit a szokásos munkahelyeken kell?” – kérdezi felháborodottan. 

Miután sokak megkérdőjelezték, illetve állították, hogy hivatása nem legitim, Billie a következővel érvélt: „Ha ez nem valódi munka, akkor miért kéne »valódi« adót fizetnem?” Majd hozzátette, hogy akkor ennyi erővel játékpénzzel is fizethetné a számlákat, és folytathatná a „jótékonykodást”. 

Az ausztrál adóhivatal egy képviselője úgy nyilatkozott, miszerint figyelembe veszik, hogy egy teljesen új iparágról van szó, és törekednek ennek megértésére, azonban az adózási kötelezettségek továbbra is változatlanok maradnak. 

„Az OnlyFans alkotóit olyan vállalkozásoknak tekintjük, amelyeket működési költségek és levonások terhelik” – írták.

Az egyik nőt különösen felzaklatta a törvényjavaslat, miután 176 ezer dollárt, vagyis 61 millió forintot kellett fizetnie. Véleménye szerint a kormány nem tiszteli a szexmunkások iparágát.

(via)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top