nlc.hu
Aktuális

Öngyilkossági kísérlet a Veres Pálné Gimnáziumban

Kiderült, miért dönthetett az öngyilkosság mellett az iskola harmadik emeletéről leugró Máté

Sokkolta a diákokat és a tanárokat a tragédia.
Veres Pálné Gimnázium

Mint arról beszámoltunk, csütörtök délelőtt a budapesti Veres Pálné Gimnázium harmadik emeletéről leugrott egy diák, a belső aulába zuhant. Súlyos állapotban szállították kórházba a 15 éves fiút, az eset körülményeit vizsgálja a rendőrség. A Bors most új információkat tudott meg a tragédiáról: kiderült, Máté készült az öngyilkosságra, búcsúlevelet is hagyott.

Osztálytársai zárkózott fiúnak tartották, nem igazán voltak barátai, mindenkivel elég mogorva volt. „Reggel még nem vettünk rajta észre semmi furcsát, így nem is sejtettük, mire készül” – mesélte egyikük.

A bulvárlap értesülései szerint a tragédia után az osztálytársai vették észre Máté padján a búcsúlevelét és mellé rakott telefonját, amiről feloldotta a lezáró kódot, hogy könnyedén át tudják majd vizsgálni a készüléket.

„Bocsánatot kért azoktól, akik szerették őt, illetve azt írta, hogy csak az édesanyját szerette és ő hiányozni fog neki. Az igazgatót is megemlítette benne, őt nem kedvelte. Mi azt tudtuk, hogy a családi körülményei nem voltak a legjobbak. Mindig ideges volt az otthoni dolgok miatt, valószínűleg emiatt döntött így” – árulták el az osztálytársai, mi állt a fiú búcsúlevelében, valamint arról is beszéltek a Borsnak, hogy osztályfőnökük nagyon kiborult, ugyanis Máté egyértelműen készült az öngyilkosságra.

A súlyos sérülésekkel kórházba szállított fiún azonnali műtétre volt szükség.

Van segítség!

Ha te vagy valaki a környezetedben krízishelyzetben van, hívd mobilról is a 116-123 ingyenes lelkielsősegély-számot!

Kiemelt fotó: illusztráció, MTVA/Bizományosi: Branstetter Sándor 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top