nlc.hu
Aktuális

A Jysk is zárva lesz december 24-én

Karácsonyi boltzár: már ötre nőtt a december 24-én zárva tartó üzletláncok száma

Ők sem nyitnak ki aznap.
boltzár,

A JYSK 94 áruháza országszerte zárva tart december 24-én. A karácsonyig tartó pár hét az egyik legforgalmasabb időszak a kiskereskedelemben, ezért a JYSK-nél idén 6. éve zárva tartanak az áruházak december 24-én – értesült az MTI a dán kiskereskedelmi lánctól.

Korábban több kereskedelmi üzletlánc – a PENNY Market Kft., a Lidl Magyarország, a Rossmann és a Mountex – is azt közölte, hogy december 24-én zárva lesznek, a megelőző napokban azonban a boltok jellemzően hosszabb nyitva tartással várják majd a vásárlókat.

Mint azt megírtuk, elsőként a Lidl Magyarország állt a CÖF-CÖKA (Civil Összefogás Közhasznú Alapítvány) és az Egyenlő.hu, a modern szakszervezet kezdeményezése mellé és döntött úgy, hogy szenteste napján mind a 200 áruházát zárva tartja, azaz munkavállalóinak december 24-én szabadnapot biztosít – ezt november 10-én jelentette be. A Lidl döntése nyomán felmerült, hogy más boltok is csatlakozhatnak a december 24-i boltzárhoz. Erre a Rossmann lépett elsőként, ők november 16-án tették közzé a boltzárukat. November 21-én pedig a Mountex is zárást jelentett be. Őket november 22-én a Penny követte.

Egyébként december 24-re rendszerint lecseng a karácsonyi bevásárlási dömping. Az üzletek forgalma aznapra általában a harmadára esik vissza az előző napok forgalmához képest. Ilyenkor leginkább a bevásárlólistákról lemaradt cikkekért, pékáruért, valamint friss gyümölcsért mennek az üzletekbe a vásárlók.

Kiemelt fotó: illusztráció, iStock

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top