nlc.hu
Aktuális

Elengedték a túszok egy részét

Kisgyerekeket is elengedtek a gázai terroristák

A most elengedett túszok között egészen kicsi gyerekek is vannak.

13 izraeli, 10 thai és egy Fülöp-szigeteki túsz szabadult ki a Hamász fogságából pénteken. A CBS News beszámolója szerint az október 7-én Izraelből elrabolt 240 túsz közül most főleg az idősebbek nőket és pár egészen pici gyereket tudtak kiszabadítani egy fogolycsere keretében.

Izraeli katonák az izraeli Ofera ellenőrzőponton a Gázai övezetet uraló, palesztin iszlamista Hamász szervezet által fogva tartott túszok első csoportjának érkezése napján 2023. november 24-én.

Zajlik a fogolyszabadítás (Fotó: MTI/EPA/Alaa Badarneh)

A megviselt túszokat egy izraeli kórházba szállították, ahol alaposan kivizsgálják őket és találkozhatnak családtagjaikkal.

A most elengedett túszok között többen hetven év felettiek, a legidősebb egy 85 éves nő volt, míg kiszabadult három gyerek is, egy 9 éves kislány, illetve egy 4 és 2 éves testvérpár. A Blikk szerint magyarok nem voltak köztük.

Éppen most fejeztük be az első túszaink hazaszállítását: gyerekeket, anyákat, nőket” – mondta pénteken Benjámin Netanjahu izraeli miniszterelnök. „Mindegyikük egy egész világ. De elkötelezettek vagyunk minden túsz kiszabadítása mellett. Ez a háború egyik célja, és elkötelezettek vagyunk a háború összes céljának elérése mellett.

Egyúttal megkezdődött a szabadon engedése izraeli börtönökből 39 olyan palesztin rabnak, akiket a túszokért cserébe helyeznek szabadlábra, kilencen közülük Kelet-Jeruzsálembe, a többiek Ciszjordániába térnek haza.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top