nlc.hu
Aktuális

Készülj fel lelkiekben: 20 centi hó is hullhat

Készülj fel lelkiekben: 20 centi hó is hullhat

10-20 centiméternyi hó hullhat szombaton az ország nyugati részén – írja az Időkép.

Szombaton délután egyre nagyobb területen várható csapadék eső, illetve záporok formájában – írja az Időkép. Havazásra elsősorban a nyugaton, északnyugaton és északon számíthatunk, de kezdetben ezeken a tájakon is eső, havas eső lehet a jellemző.

A Dunántúlon helyenként átmenetileg ónos eső is eshet.

Egyre nagyobb területen megélénkül, megerősödik, helyenként viharossá fokozódik az északnyugati szél, a havazással érintett dunántúli tájakon emiatt hófúvás is kialakulhat.

Havazás a Nyugat-Dunántúlon

(Fotó: Getty Images/illusztráció)

Vasárnap az ország nagy részén már sok napsütésre számíthatunk, de északon, északkeleten és keleten több felhő lehet az égen, és ezeken a tájakon hózáporok, illetve kisebb havazás is kialakulhat. Reggel még a Dunántúl déli tájain is szállingózhat a hó. A fagyos reggelt követően napközben -3 és +3 fok között alakul a hőmérséklet.

December 31-én véget ér az Országos Meteorológiai Szolgálat története. Feladatait a HungaroMet Magyar Meteorológiai Szolgáltató Nonprofit Zrt. veszi át. A tervezet hatásvizsgálati lapja szerint az új felállás stabilabbá, pontosabbá és hatékonyabbá tudja tenni a meteorológiai szolgáltatásokat a nemzeti stratégiai célok elérésében érintett ágazatok számára.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top