nlc.hu
Aktuális

Halottnak nyilvánítás börtön helyett

Halottnak nyilváníttatta magát Gábor, hogy megússza a börtönt – nem jött össze

Halottnak hitt férfira csapott le a rendőrség

Közokirat-hamisítás bűntettének gyanúja miatt szerdán Érden elfogták L. Gábort, aki hamis okiratok benyújtásával igyekezett állítólagos halálát igazolni, és így próbálta megúszni börtönbüntetését – számolt be a police.hu. A férfit a bíróság korábban első fokon több év letöltendő szabadságvesztésre ítélte, és mivel a tárgyaláson nem jelent meg, európai elfogatóparancsot adtak ki ellene.

Hamis közokiratok felhasználásával halottnak nyilváníttatta magát Gábor, hogy megússza a rá váró börtönéveket - Fotó: police.hu

Hamis közokiratok felhasználásával halottnak nyilváníttatta magát Gábor, hogy megússza a rá váró börtönéveket – Fotó: police.hu

A férfi elrejtőzött a hatóság elől, és állítólagos ausztriai haláláról kiállított hamis osztrák anyakönyvi kivonatot nyújtott be a magyar hatósághoz. Mindezt azért, hogy a közhiteles anyakönyvi nyilvántartásban létrejöjjön a valótlan bejegyzés, ami alapján a bíróság az ellene kiadott elfogatóparancsot visszavonja, és így végleg megszabaduljon attól.

A bíróság a benyújtott iratok alapján hamis tanúzás elkövetésének gyanúja miatt kezdeményezte, az ügyészség pedig elrendelte a férfi ellen a büntetőeljárást.

A  nyomozók kétséget kizáróan megállapították, hogy a férfi valójában nem halt meg, sőt nem is bujkál: némi elővigyázatosságtól eltekintve úgy él és dolgozik, mint bárki más. A 47 éves férfit kihallgatták és őrizetbe vették.

Kiemelt fotó: illusztráció, iStock

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top