nlc.hu
Aktuális

Még mindig nincsen meg az M1-esen történt tömegszerencsétlenség felelőse

Kilenc hónap telt el, de még mindig nincsen meg az M1-esen történt tömegszerencsétlenség felelőse

Gyűlnek a bizonyítékok, szakértőket is bevontak, de a nyomozást még nem zárták le.

Kilenc hónappal ezelőtt, március 11-én borzalmas baleset történt az M1-es autópályán, Mány térségében. A balesetben 32 személygépkocsi, öt kisteherautó és hat kamion rohant egymásba, több tucat ember, köztük tíz gyermek is, súlyosan vagy életveszélyesen megsérült, egy 44 éves férfi pedig életét vesztette

A tömegszerencsétlenség valószínűleg azért következett be, mert egy sávban porátfúvás keletkezett, és amiatt nagyon rosszak voltak a látási viszonyok, és ugyan a közelben már volt egy baleset, ahová a katasztrófavédelem és a rendőrség is kiszállt, ennek ellenére ezen a szakaszon nem volt forgalom- vagy sebességkorlátozás, igaz, a kijelzőkön figyelmeztették a sofőröket az erős oldalszélre és a kedvezőtlen látási viszonyokra. 

A történtek miatt a pályafenntartónál belső vizsgálat indult, a rendőrség pedig közúti baleset okozása miatt indított eljárást. Az illetékes, Lázár János vezette minisztérium márciusban még nem zárta ki, hogy ha a folyamatban lévő nyomozás ezt indokoltnak látja, szigoríthatnak a törvényi előírásokon is.

Kiégett és sérült gépjárművek az M1-es autópályán Herceghalomnál

Kiégett és sérült gépjárművek az M1-es autópályán Herceghalomnál 2023. március 11-én. (Fotó: MTI/Lakatos Péter)

Most decembert írunk, és illetékes kapitányság szóvivője, Szabóné Berki Bianka az Index megkeresésére azt válaszolta, a nyomozás – egyelőre ismeretlen tettes ellen – jelenleg is folyik, kollégái továbbra is szakértők bevonásával vizsgálják a körülményeket.

A Pest Vármegyei Rendőr-főkapitányság korábban kifejezetten a balesettel kapcsolatban létrehozott egy e-mail címet, ahova várják a lakosság felvételeit a tragédiával kapcsolatban, eddig 138 jelzés érkezett be, ezek között vannak videók és fotók is.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top