nlc.hu
Aktuális

Segítette sorozatgyilkos férjét, haláláig rácsok mögött marad

Élete végéig börtönben marad a nő, aki segítette sorozatgyilkos férjét

A 75 éves Monique Olivier férje mindegyik gyilkosságánál asszisztált.
Élete végéig börtönben marad a nő, aki segítette sorozatgyilkos férjét

2021-es haláláig Michel Fourniret 11 ember megölését ismerte be – írja a BBC. A lap emlékeztet, a francia sorozatgyilkosra, aki megerőszakolta, lelőtte, megfojtotta vagy leszúrta 9-30 év közötti áldozatait, először 2008-ban szabtak ki életfogytiglani börtönbüntetést – akkor hét fiatal lány és egy idősebb nő megölése miatt. A férfit aztán 10 évvel később újabb gyilkosság miatt is elítélték.

Az ügyben jelenleg is folyik a nyomozás, sőt, egy friss bírósági eljárás is zajlik, melynek keretében a hatóságok Fourniret feleségének szerepét vizsgálták a gyilkosságokban. Mint a nyomozás kiderítette, az immár 75 éves Monique Olivier férje minden egyes gyilkossági ügyénél asszisztált: az volt a „feladata”, hogy megnyugtassa a fiatal lányokat, és rávegye őket arra, hogy üljenek be a férje furgonjába.

Az idős asszony tárgyalása a BBC cikke szerint több száz órán keresztül zajlott, ő azonban egyáltalán nem mutatott se megbánást, se együttérzést a megölt áldozatok iránt. A férjével kapcsolatban azt nyilatkozta a kihallgatásain, hogy pontosan tudta, hogy mikor elmegy otthonról, akkor „vadászni megy”.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top