nlc.hu
Aktuális

Téliesre fordul az időjárás, de nem lesz hiány napsütésben

Igazán téliesre fordul az időjárás, de nem lesz hiány napsütésben

Melegen kell majd öltözni, mert van, ahol akár mínusz 12 Celsius-fok is lehet a jövő héten.

A jövő héten csúcshőmérséklet jellemzően fagypont körül alakul, pénteken és szombaton hajnalban a szélvédett körzetekben akár mínusz 12 Celsius-fok is lehet. A hét első felében még elszórtan lehet gyenge havazás, majd ez is megszűnik, de a szél élénk, olykor erős lehet, derül ki a HungaroMet Zrt. országos, középtávú előrejelzéséből.

Hétfőn többnyire erősen felhős vagy borult lesz az ég, de a nap második felében északon akár már hosszabb időre is felszakadozhat a felhőzet. A déli tájakon és a Dunántúl keleti részein elszórtan lehet hószállingózás, gyenge havazás. Az északi, északkeleti szél többfelé lesz erős, a Dunántúl középső és nyugati részén valamint északkeleten viharos. A legmagasabb nappali hőmérséklet mínusz 6 és plusz 2 fok között várható, az ország középső részein emelkedhet napközben fagypont fölé a hőmérséklet.

Kedden észak felől egyre nagyobb területen kiderül az ég, kisüt a nap, csak délen, délnyugaton maradhatnak hosszabb ideig felhős körzetek, ott reggelig, délelőttig néhol nem kizárt a hószállingózás. Az északi, északkeleti szelet főleg az északkeleti országrészben sokfelé kísérik erős lökések, majd csillapodik a légmozgás. A minimum-hőmérséklet általában mínusz 9 és mínusz 3 fok között alakul, a szélvédett, derült részeken hidegebb is lehet. A csúcsérték is csak mínusz 4 és plusz 2 fok között valószínű.

Szerdán derült, napos, száraz időre lehet számítani, a légmozgás gyenge vagy mérsékelt marad. A minimum általában mínusz 10 és mínusz 7 fok között alakul, de a havas tájakon hidegebb is lehet. A maximum-hőmérséklet mínusz 1 és plusz 3 fok között várható.

Deres növény Zabar közelében

Deres növény Zabar közelében. (Fotó: MTI/Komka Péter)

Csütörtökön is derült lesz az ég, majd inkább a nap második felében északkelet felől egy felhőzóna érkezhet, amely dél felé vonul. Csapadék nem valószínű. A nyugati, északnyugati szél néhol időnként megélénkül. A minimum-hőmérséklet általában mínusz 10 és mínusz 3 fok között alakul, a havas részeken hidegebb is lehet. A csúcsérték 0 és plusz 4 fok között valószínű.

Pénteken általában gyengén vagy közepesen felhős lesz az ég, számottevő csapadék nem várható. Az északi szelet sokfelé élénk, helyenként erős lökések kísérhetik. Hajnalban általában mínusz 8 és mínusz 1, a szélvédett tájakon mínusz 12 és mínusz 9 fok, kora délután mínusz 2 és plusz 4 fok közötti maximum várható.

Szombaton általában derült vagy kissé felhős időre van kilátás, csapadéknak kicsi az esélye. Helyenként megélénkül a nyugati, délnyugati szél. Hajnalban többnyire mínusz 9 és mínusz 2 fok közötti hőmérséklet várható, de kisebb szélvédett körzetekben akár mínusz 12 fok is lehet. Kora délután sem lesz melegebb, a csúcshőmérséklet mínusz 1 és plusz 4 fok között várható.

Vasárnap többnyire gyengén felhős lesz az ég, majd a nap vége felé vastagodhat a felhőzet, de csapadék nem valószínű. Helyenként megélénkül a nyugati, később a déli szél. A minimum-hőmérséklet általában mínusz 9 és mínusz 2 fok között alakul, a szélvédett vidékeken hidegebb is lehet. A maximum mínusz 1 és plusz 5 fok között alakul.

(via MTI)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top