nlc.hu
Aktuális

Szomszédok kulissza

25 éves titok derült ki a Szomszédokról

A szereplőknek még ma is fájdalmas visszagondolniuk a történtekre.

Kár tagadni: a Szomszédok az egyik legnépszerűbb magyar televíziós filmsorozat volt az 1980-as évek második felében és az 1990-es években, amelyet 1987-től 1999-ig vetítettek. A mai napig tudják kicsik és nagyok, hogy kik voltak Takácsék, Mágenheimék és Vágásiék. A Partizán egy nagyobb videós anyagot készített a sorozat készítővel, szereplőivel, az interjúkból pedig több érdekes dologra is fény derült. Az egyik ilyen, hogy 1999-ben nemcsak a nézőket, hanem a szereplőket is váratlanul érte, hogy vége van a forgatásoknak. 

„Nem gondolom, hogy a nézettség miatt ért véget a sorozat, nem ez volt a probléma” – mondta a Partizánnak Ivancsics Ilona, akinek mondandójával Nemcsák Károly is egyetértett. „Valójában nem tudjuk, kaptunk egy táviratot, hogy 13 év után vége. Azt elvártuk volna a televízió vezetőségétől, hogy azt mondják, köszönjük szépen a 13 évet… Ez úgy mindenkiben keserűséget okozott.”

Nemcsák Károly, Ivancsics Ilona (Szomszédok)

Nemcsák Károly és Ivancsics Ilona a Szomszédokban (Fotó: Archívum Meglepetés)

Frajt Editet is bántotta a dolog, szerinte például sem a stáb, sem a színészek nem tudtak méltóképpen elbúcsúzni egymástól.

„Nem volt semmilyen búcsúbuli, köszöntő, semmi. Azt hiszem, ez Ádámnak (Horváth Ádám – a szerk.) is fájt. Persze utána minden évben egyszer találkoztunk, egymás között azért átbeszéltük a történteket” – mesélte a színésznő, melyet a Story magazin szemlézett. Frajt Edit azt is megosztotta, hogy később minden művész kapott egy levelet Horváth Ádámtól, melyben a saját szemszögéből is elmondta, miért született ez a döntés. 

Íme a Szomszédok színésznői 25 évvel ezelőtt és most. Sokat változott az életük!

Frajt Edit (
Megnézem
Összes kép (8)

 

Bujtor István fia megszólalt az apjával kapcsolatos vádakról

A Partizán-videók után több helyen is felbukkant, hogy Bujtor István kaszálta el a Szomszédokat. Horváth Ádám helyett egy időben Bujtor István volt a teleregény producere és rendezője is, aki végül be is fejezte a sorozatot. Bujtor István fia, Bujtor Balázs a Facebook-oldalán öntött tiszta vizet a pohárba.

„A Magyar Televízióval folyamatos csaták voltak, éveken át küzdött Apám egy újabb évadért, sokáig sikeresen. Az akkori elnök világosan megmondta 1999 nyarán: nem lesz újabb, a Szomszédokat mindenképpen lezárják. A Komédiások ezután került tervezésre és 2000 elején gyártásra. (Nyáron azt is elengedte az MTV.) Az anyagi dolgokról: Apám cége gyártotta a Szomszédokat, ilyen minőségben volt producer. Még egyszer: Apám a gyártásért felelt, a pénzt a sorozatra a Magyar Televízió adta, a vége felé már nem annyit és szinte sosem időben, ezért volt a fizetéscsökkentés az utolsó évadok idején. Utóirat: a vadkapitalizmus idején Apám volt az egyetlen gyártó, aki soha egy fillérrel nem tartozott senkinek, kérem, jelentkezzen olyan stábtag, aki nem örömmel és időben kifizetve dolgozott vele. A bulvársajtó nyilvan lecsap egy ilyen témára – ez a dolga. Nekem meg ebben az estben az, hogy leírjam az igazságot”írta a közösségi oldalán Bujtor Balázs. 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top