nlc.hu
Aktuális

Nem lehet érettségizni pedagógiai ismeretekből

Érettségi előtt négy hónappal törölték az egyik vizsgatárgyat

Az érintett diákoknak mást kell választaniuk ötödik érettségi tantárgyként, de kérdéses, hogy ennyi idő alatt fel tudnak-e készülni.

Alig négy hónappal az érettségi előtt derült ki, hogy idén mégsem lehet vizsgázni a pedagógiai ismeretek nevű tantárgyból – számolt be az RTL Híradó.

Több iskola a közelmúltban tájékoztatta a tanulókat arról, hogy ettől a tanévtől a pedagógiai ismeretek tantárgy önálló érettségi vizsgatárgyként sem emelt-, sem középszinten nem választható, és ez már a 2024 májusi-júniusi érettségi időszakra is érvényes.

Az érintett diákoknak mást kell választaniuk ötödik érettségi tantárgyként, de az egyik tanuló szerint ennyi idő alatt nem tudnak másból felkészülni, valamint sok fiatalnak a felvételije múlhat a változáson. 

Diákok a magyar nyelv és irodalom írásbeli érettségi vizsga kezdete elõtt a Ciszterci Rend Nagy Lajos Gimnáziumában Pécsen 2023. május 8-án

Diákok a magyar nyelv és irodalom írásbeli érettségi vizsga kezdete előtt a Ciszterci Rend Nagy Lajos Gimnáziumában Pécsen 2023. május 8-án. A kép illusztráció (Fotó: MTI/Ruprech Judit)

A Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete szerint országszerte legalább 10 középiskola tanulóit érinti a döntés. Az érdekvédelmi szervezet azt javasolja, hogy valamilyen átmeneti megoldást találjanak a problémára, mert így nem etikus az eljárás.

Az illetékes minisztérium nem reagált a kérdésekre.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top