nlc.hu
Aktuális

Így él a börtönben az iskolai lövöldözést tervező gimis

Magát vádolja az iskolai lövöldözést tervező Levente anyja: „Sok mindent nem csináltam jól, pont a legérzékenyebb időszakban, a kamaszkorban”

Rendíthetetlenül kitart a gyermeke mellett Henrietta.

Az édesanyja és az ügyvédje szerint a gondolkodásában 180 fokos változáson ment át a börtönben az iskolai lövöldözést tervező miskolci diák, B. Levente. A 18 éves fiatal a rácsok mögött szinte megtáltosodott, egész nap tanul – tudta meg a Blikk.

Az iskolai lövöldözést tervező diák a TEK kommandósainak gyűrűjében - Forrás: police.hu

Az iskolai lövöldözést tervező diák a TEK kommandósainak gyűrűjében – Forrás: police.hu

Ma már teljesen más a gondolkodása, mint azelőtt. Elítéli az erőszak minden formáját. (…) Őt ma már csak a tanulás érdekli, komoly tervei vannak, hogy milyen egyetemre szeretne menni, ha kikerül a rácsok mögül” – mesélte a lapnak Henrietta, aki szerint nemcsak a fiának, neki is magába kellett néznie, mit rontott el.

„Nekem is komoly szerepem van a fiam viselkedésének alakulásában. Sok mindent nem csináltam jól, pont a legérzékenyebb időszakban, a kamaszkorban nem megértéssel, hanem értetlenséggel, sokszor haraggal fordultam felé” – vallotta be Levente anyja, aki úgy gondolja, a fia soha nem bántott volna senkit, csak nagyot akart mondani, hogy végre ő is érdekes legyen.

Mint arról korábban beszámoltunk, az akkor 17 éves fiú csevegőalkalmazáson keresztül írt arról a tervéről, hogy 18 évesen fegyvert szerez, amivel megvalósíthatja a tervét, miszerint iskolai mészárlást tervez. 50 diák kivégzését tervezte, továbbá az édesanyját is meg szerette volna ölni. A miskolci diák az interneten keresztül már végre is hajtotta az iskolai mészárlást. A fiatalok körében népszerű egy videójáték, amiben a szereplők maguk tervezhetik meg a pálya grafikáját. Levente az iskolájának pontos mását alkotta meg a játékban, ahova fegyverrel rontott be és lövöldözött. Az áldozatok között diákok és tanárok is egyaránt szerepeltek. A rendőrség által kirendelt informatikusok megtalálták a játékot, így a fiú nem tudja letagadni, hogy az interneten tartotta meg mondhatni a lövöldözés főpróbáját. 

Levente ügyének bírósági tárgyalása amúgy tavasz végére vagy a nyár elejére várható. Emberölés előkészülete bűntettével gyanúsítják a fiút.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top