nlc.hu
Aktuális

Marozsán Erika akkor és most

Marozsán Erika már húsz éve is ragyogott: íme pár fotó a karrierje kezdetéről

Az 51 éves sztár sikeres éveket tudhat a háta mögött.

Marozsán Erika 1972. augusztus 3-án született Újfehértón. Gyerekként zongorázott és balettozott. Elvégezte a Balettintézetet 1991-ben, majd a színész szakot a Színház- és Filmművészeti Főiskolán 1995-ben. Első szereplése a Béketárgyalás, avagy az évszázad csütörtökig tart (1988) című tévéfilmben volt. Később feltűnt 1993-ban a Bukfenc című vígjátékban, vagy az ismert Móricz-adaptációban, a Rokonokban. Laura volt az HBO-s Terápia első évadában, valamint láthattuk az Oscar-díjra jelölt One-Day Crossing (Egy nap története) című magyar-amerikai rövidfilmben. A New Yorkban élő Marozsán Erika elismert művész, aki jó ideje külföldön él és dolgozik.

Erika 2012-ben hosszabb interjút adott a player.hu-nak, melyben a fiatalkori önmagának is üzent. „Ha üzenhetnék 20 évvel ezelőtti önmagamnak, akkor azt mondanám, hogy csináljon mindent ugyanúgy. Vállaljon rizikót, mert az még édesebbé teszi az életet, ha lehet, azért olvasson és tanuljon még többet! És ha üzenhetek a jövőbe, akkor én skandináv textilművész szeretnék lenni, mert elképesztő hasonlóságot érzek velük. Ott mintha együtt lennének, együtt lélegeznének a különböző generációk. Igen, öregkoromra 80 éves skandináv néni szeretnék lenni! Olyan, aki blogol, és még érdeklődik a világ iránt. Aki kapcsolatban van más generációkkal. Erre a szellemi frissességre vágyom! Vagy nem is, hanem New York-i kalapos lennék!” – nyilatkozta a színésznő.

Íme egy fotó tavaly decemberből: 

Az elvált híresség 2022-ben a Reggeli vendége volt, és már akkor is azt mondta: szeretne hazatérni és újra magyar színházban, magyar filmekben játszani.

Marozsán Erika

Marozsán Erika (Fotó: Rozmanitz Gábor)

A kérdésre, úgy érzi-e, hogy azért nem kap meg itthon bizonyos munkákat, szerepeket, mert azt hiszik, csak külföldön él, korábban így fogalmazott a Színház Online magazinnak: „Szerintem volt a szakma egy részében némi elhatárolódás tőlem, még a pályám kezdetén. Voltak, akik azt mondták, hogy német vagy amerikai színésznő vagyok, és el is jutottak hozzám időnként ezek a hangok, de igyekeztem ezeket kiiktatni az életemből. Tudom, hogy otthon igazából még az a koncepció is furcsa volt, hogy ha valaki elsősorban filmszínész. Nálam erre jön rá a többlakiság, amit sokan nem tudtak hová tenni. (…) Eredetileg azért jöttünk Amerikába, mert engem leszerződtetett egy neves Los Angeles-i ügynökség, de a volt férjem követett, és elvégzett ott egy egyetemet. New Yorkba viszont már az ő munkája miatt kerültünk. Most pedig a lányom miatt maradok, aki itt jár iskolába, azt gondolom ugyanis, hogy jól lehet New Yorkban felnőni” – mesélte.

Nézzünk pár képet a színésznő karrierjéről 

Marozsán Erika
Megnézem
Összes kép (8)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top