nlc.hu
Sztárok

Marozsán Erika élete

Így él New Yorkban a magyar színésznő, Marozsán Erika

A nemzetközi karriert befutó sztár hosszú évek óta él a tengerentúlon.

Marozsán Erika 1999-ben egy német produkcióban, a Seress Rezső életét feldolgozó Szomorú vasárnapban mutatkozott be a nemzetközi filmpiacon, valamint láthattuk az Oscar-díjra jelölt One-Day Crossing (Egy nap története) című magyar-amerikai rövidfilmben. 2020-ban arról cikkeztek a lapok, hogy férjével 15 év után a válás mellett döntöttek. És hogyan él most? A Best magazinnak például nyilatkozott arról, hogy honvágya van.

„Tizenhat éve New Yorkban élek. A zsigereimben érzem, hogy nemsokára visszajövök Magyarországra. Elég volt a távollétből. Nagyon más a kinti mentalitás. Sok barátnőm költözött már haza. Engem is visszahúz a szívem. És persze a színház. Az hiányzik a legjobban. Nagyon sokat dolgoztam az elmúlt években, de a lelkem örökké nyugtalan. Akkor érzem jól magam, ha folyamatosan dolgozhatok. Ha az amerikai ügynökeimmel beszélek, és a kétségeimet boncolgatom, mindig azzal nyugtatnak, hogy szerinted Julia Roberts nem pont ugyanarra vágyik, amire te?” – tette fel a kérdést a színésznő, majd így folytatta. 

Marozsán Erika

Marozsán Erika (Fotó: Rozmanitz Gábor)

„Ő is keresi a neki való feladatokat, mert többet forgatna. Ez egy általános színészprobléma. Egyrészt nem akarjuk elhasználni az arcunkat, elkoptatni a tehetségünket, másrészt, ha egy évben két filmben játszom, akkor is legfeljebb százhúsz napot dolgozom. A többi napon meg csak úgy lebegek, azt meg nem nagyon bírom. Alapvetően színházi színész vagyok, aki megszokta, hogy minden este színpadra lép. Kondicionálja őt a pálya. A filmszínészetnél ez nem adatik meg. Ezért is várok már egy újabb színpadi szerepre itthon. Legutóbb Bozsik Yvette rendezésében, a Cabaret-ban játszottam a Centrál Színházban” – mondta Marozsán Erika.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top