nlc.hu
Sztárok

Siker és csillogás!

5 magyar színész, aki feltűnt hollywoodi filmekben

Íme öt olyan sztár, aki már a világ számos pontján megcsillogtatta a tehetségét.

Ahogy korábban megírtuk, július 13-án este volt Cristopher Nolan filmjének londoni premierje, ahol a címszerepet alakító Cillian Murphy és a rendező Christopher Nolan mellett a magyar tudóst, Szilárd Leót alakító Haumann Máté is felvonult. A világsztárok között parádézó híresség nagy feltűnést keltett, ám nem ő az egyetlen magyar, aki egy hollywoodi produkcióban tűnik fel.

Dobó Kata

Első amerikai filmszerepét a 2001-es 15 perc hírnév című Robert De Niro filmben kapta. Eredetileg a női főszerepre jelentkezett, de nem volt elég jó az angolja hozzá. Láthattuk még A helyszínelők című sorozat egyik epizódjában, de forgatott Steven Seagallal és Dolph Lundgrennel is. A Trója című film castingján ketten voltak versenyben Heléna szerepéért, de a rendező végül Diane Krügert választotta.

Dobó Kata

Dobó Kata (Fotó: Trenka Attila)

Fenyő Iván

Látható volt az Oscar-díjas Jamie Fox-szal a Bőrnyakúak című filmben, ezen kívül több magyar színésszel együtt a Die Hard ötödik részében is szerepelt. 

Osvárt Andrea

Feltűnt többek között a Transporter című sorozatban, vagy az Afterschock című filmben, emellett nem kisebb sztárok oldalán mutatkozott már meg, mint Robert Redford, Brad Pitt, Heath Ledger, Jeremy Irons, Clive Owen, vagy Julia Roberts.

Osvárt Andrea dögös szettben érkezett

Osvárt Andrea (Fotó: Vadnai Szabolcs)

Ubrankovics Júlia

Szerepelt a Hawaii-Five-O és az Utolsó királyság című tv sorozatban, majd a Vörös verébben is.

Görög Zita

Modellként került ki Amerikába. Először a Den of Lions című filmben szerepelt, később Amelia szerepében láthattuk az Underwold című thrillerben. Zitát a második részbe is visszahívták, mely az Underwold: Evolúció címet kapta. Hogy a harmadik részben miért nem kapott szerepet, arról többféle pletyka is felröppent. 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top