nlc.hu
Aktuális

Életmentés a szalagavatón

Összeesett a fotós a szalagavatón, egy órán át küzdöttek az életéért

Egyik pillanatról a másikra rosszul lett.
szalagavató

Már magánál van az a 60 év körüli fotós, akit egy tatabányai iskola szalagavató bálján élesztettek újra a mentősök a hétvégén – számolt be Facebook-oldalán az Országos Mentőszolgálat.  A férfi már a rendezvény kezdetén jelezte, hogy nem érzi jól magát, ennek ellenére továbbra is kitartóan fényképezte a bálozókat, mert „szép képekkel akarta megörökíteni a fiatalok boldog pillanatait”. Később azonban hirtelen elsápadt és összeesett.

Többen is a segítségére siettek és értesítették a mentőket, de a férfi ekkor már nem lélegzett. Azonnal esetkocsi indult segítségül, ami perceken belül helyszínre ért.

Elképesztő küzdelem kezdődött a férfi életéért. Az ellátás, ami alatt a beteg szívét sokkolták a mentők, közel egy órán keresztül zajlott. Végül sikerült stabilizálni a beteg állapotát, aki már másnap a kórházban visszanyerte az eszméletét is.

Tavaly két szalagavató bálra is borzalmas tragédia vetett árnyékot. November végén a budapesti Szent Imre gimnázium rendezvényén esett össze egy diák. A kiérkező mentők életveszélyes állapotban szállították kórházba a 17 éves fiút, ám néhány nappal később a szervezete feladta a küzdelmet. A halálát szívritmuszavar okozhatta, aminek lehet, hogy nem voltak tünetei. December elején egy tanár hunyt el a Kiskunhalasi Szakképzési Centrum Vári Szabó István Szakképző Iskola és Kollégium ünnepségén. Az intézmény köztiszteletben álló, szeretett oktatója egy táncegyüttes tagjaként lépett fel a lányával együtt a szalagavatón, ám a produkció közben rosszul lett. A kiérkező mentők hosszú időn keresztül próbálták stabilizálni az állapotát, de már nem tudták megmenteni az életét.

Kiemelt fotó: illusztráció, MTI/Mohai Balázs 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top