nlc.hu
Aktuális

Földrengés Ausztriában

Rengett a föld Ausztriában, Magyarországon is lehetett érezni

Hazánk nyugati részén is tapasztalták a földmozgást.
földrengés,

Földrengés történt csütörtökön hajnalban Ausztriában, a 4,4-es erősségű földmozgást Gloggnitz térségében mérték – jelentette a GeoSphere Austria osztrák szeizmológiai szolgálat. A földrengést Magyarország nyugati részén is érezték. A rengés hajnali 2.59-kor történt az alsó-ausztriai Neunkirchen járásban, a Bécsújhelytől mintegy 33 kilométerre délnyugatra lévő, közel 6 ezer lakosú Gloggnitz városnál.

Az epicentrum környékén a rengés erősen érezhető volt. A 4,4-es erősségű földrengés esetenként kisebb károkat okozhat.

A HUN-REN Földfizikai és Űrtudományi Kutatóintézet Kövesligethy Radó Szeizmológiai Obszervatórium azt nyilatkozta az MTI-nek, hogy a földmozgást Sopronban és Szombathelyen is érezte a lakosság a magasabb épületszinteken.

A katasztrófavédelem tájékoztatása szerint károkról eddig nem érkezett bejelentés.

Öt nappal ezelőtt amúgy Siófok közelében, Törekinél érzékeltek földrengést, a Georisk és a Kövesligethy Radó Szeizmológiai Obszervatórium is regisztrálta a földmozgást. A rengés a Richter-skála szerint 2,3 erősségű volt, enyhének számít. Ezzel egy időben Montenegróban és Törökországban is érzékeltek földmozgást.

Kiemelt fotó: illusztráció, iStock

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top