nlc.hu
Aktuális

Novák Katalin kegyelmet adott egy pedofil bűntársának

Tiltakozik a Szociális Munkások Egyesülete Novák Katalin kegyelmi döntése ellen

A Fidesz-alelnökből köztársasági elnökké tett politikus egy pedofil bűntársának adott kegyelmet, aki mostantól akár gyerekekkel is foglalkozhat, ha akar.

A Szociális Munkások Magyarországi Egyesülete szerint Novák Katalin köztársasági elnök a pedofil bűncselekményeket és az azokhoz nyújtott segítséget relativizálja, a sokakat megdöbbentő elnöki kegyelem döntésével.

„A Szociális Munkások Magyarországi Egyesülete (SzMME) és a szociális szakma nagy megdöbbenéssel és mélységes felháborodással értesült arról, hogy köztársasági elnöki kegyelemben részesült a bicskei gyermekotthon volt igazgatóhelyettese, ezzel mentesült a börtönbüntetés letöltése és egyéb joghátrányok alól” – írja közleményében az SzMME.

Novák Katalin kegyelmet adott a bicskei gyermekotthon

Novák Katalin

Novák Katalin, MTI/Koszticsák Szilárd

volt igazgatóját fedező bűntársnak. V. János éveken keresztül zaklatta a rábízott gyerekeket, amiért 8 év fegyházra ítélték.

 „A családbarát államot képviselő köztársasági elnök kegyelmet adott annak a jogerősen elítélt személynek, aki mindvégig tudott arról, hogy az intézmény igazgatója a gondjaikra bízott gyerekeket több éven keresztül szexuálisan bántalmazta, kényszerítette vágyai kielégítésére.  Eközben nemhogy nem tett eleget a jogszabályban foglalt kötelezettségének és nem jelentette a bűncselekményt, de megírt egy hamis vallomást az egyik érintett gyermek nevében, a hamis vallomást pedig a saját irodájában,

a pedofil igazgató jelenlétében, zsarolással kényszerítve

akarta aláíratni az érintett gyerekkel! Az adott személy nem csak mulasztással, hanem tevőlegesen, foglalkozás körében segítette a gyermekek szexuális bántalmazását!” – folyatódik a közlemény. Felháborítónak tartják, hogy a bűnpártoló elítélt kegyelme révén a foglalkozástól való eltiltás is hatályát veszíti. Így a minden jogi fórum által is bűnösnek ítélt személy akár továbbra is dolgozhat a gyermekvédelemben. Ez teljességgel elfogadhatatlan és összeegyeztethetetlen a szociális és gyermekvédelmi szakma minden írott és íratlan alapelvével, értékével és szabályával!

A Szociális Munkások Magyarországi Egyesülete szerint

„jelen kegyelemmel a pedofil bűncselekményeket és az azokhoz nyújtott segítséget relativizálta a köztársasági elnök, nem csak szakmai, hanem társadalmi értékekkel is szembe fordulva! Álláspontunk szerint meg kell változtatni azt a hibás gyakorlatot, hogy minden különösebb indoklás nélkül lehessen elnöki kegyelmet gyakorolni!”  

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top