nlc.hu
Aktuális

Megszólalt a HÉV-en megtámadott lány édesapja

Újra megtenné, ha a gyerekét meg kellene védenie – nyilatkozott az apa, aki tapétavágóval sebesítette meg lánya zaklatóját

Életveszélyt okozó testi sértés veszélye miatt indult az apa ellen eljárás.
Kerepes

Mint arról beszámoltunk, a gödöllői HÉV kerepesi állomásán megvágta egy apa lánya egyik zaklatójának a nyakát vasárnap délután. Az apa azt nyilatkozta az RTL Híradónak, hogy a lánya sírva hívta telefonon. Akkor is zokogott, amikor az állomásnál találkoztak. Ezután kérte számon a háromfős társaságot.

„Odaálltam eléjük, hogy ne menjenek tovább, várjuk meg a rendőrséget, illetve felelősségre vontam őket nyilván mint apa, hogy képzelik, hogy hogy ezt az én lányommal csinálják. Abban a pillanatban már ütött is felém az egyik” – mondta el.

Dulakodás kezdődött, az apa szerint a társaság egyik tagja eközben folyamatosan fenyegetőzött. Úgy érezte, nincs más megoldás, mint elővenni a tapétavágót: „Dulakodás közben szó szót  követett, és elvágtam a nyakát. Nyilván önvédelemből is, de főleg azért, hogy ne tudjon a lányom után menni és követni.”

A megvágott férfi súlyosan megsérült. 

Az RTL Híradó által megkérdezett ügyvéd szerint felmerülhet, hogy az apa jogosan védte meg magát és a lányát.

Az apa azt mondta, nem sajnálja, amit tett, újra megvédené a gyerekét, ha kell; viseli tette következményeit.

Az apát vasárnap őrizetbe vették, de másnap elengedték. Életveszélyt okozó testi sértés veszélye miatt indult ellen eljárás. A rendőrség garázdaság miatt is nyomoz.

Kiemelt fotó forrása: RTL / RTL Híradó – videó

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top