nlc.hu
Aktuális

Bronzérem a vizes VB-n

Vizes VB: bronzérmes a magyar csapat a nyílt vízi úszóknál

Hatalmas hajrával segítette dobogóra a csapatot Rasovszky Kristóf.

A Szimcsák Mira, Fábián Bettina, Betlehem Dávid, Rasovszky Kristóf összeállítású magyar váltó bronzérmet nyert a nyílt vízi úszók csütörtöki csapatversenyében – számolt be az MTI. A váltó záróembereként Rasovszky az 1500 méteres körben több mint félperces hátrányt ledolgozva hozta be a csapatot a dobogóra.

A bronzérmes Bethlehem Dávid, Fábián Bettina, Rasovszky Kristóf és Szimcsák Mira (b-j) a nyíltvízi úszók 4x1500 méteres vegyesváltó versenyszáma után a dohai vizes világbajnokságon - Fotó: MTI/Derencsényi István

A bronzérmes Bethlehem Dávid, Fábián Bettina, Rasovszky Kristóf és Szimcsák Mira (b-j) a nyílt vízi úszók 4×1500 méteres vegyesváltó versenyszáma után a dohai vizes világbajnokságon – Fotó: MTI/Derencsényi István

A dohai öbölben 20 ország válogatottja készült a 4 kör megtételére. A szövetségi kapitányoknak ilyenkor lehetőségük van bármilyen sorrendben vízbe küldeniük az úszókat, Gellért Gábor a hagyományos megoldást választva a két női sportolóval kezdett. Elsőként a 19 éves Fábián Bettina ugrott vízbe. Az olaszok és az ausztrálok nagyon erősen kezdtek, az első versenyzőik 4. és 5. helyen váltottak, míg Fábián a 13. pozícióban indította csapattársát. Szimcsák tartotta helyét, majd Betlehem 69 másodperces hátránnyal ugrott a vízbe. Az 5 kilométer 6. helyezettje ugyan 5.-nek jött fel, de a befejezőember Rasovszkynak a 3.-ként tempózó némethez képest is több mint fél perc volt a hátránya. Az élen az olaszok és az ausztrálok már befoghatatlannak tűntek. Az olimpiai ezüstérmes klasszis végül előbb amerikai riválisát, majd egy nagy hajrával a németet is meg tudta előzni, így a 3. helyre hozta be az előző két világbajnokságon ezüstérmes csapatot.

A bronzérmes nyíltvízi úszóink - Fotó: MTI/Derencsényi István

A bronzérmes nyílt vízi úszóink – Fotó: MTI/Derencsényi István

A számot rendkívül szoros befutó után, célfotóval, két tizedmásodpercnyi különbséggel az ausztrálok nyerték az olaszok előtt.

Érmet akartunk szerezni, én pedig nekimentem

nyilatkozta a hősiesen hajrázó Rasovszky Kristóf.

A magyarok így két éremmel zárták a nyílt vízi küzdelmeket. Vasárnap ugyanis Rasovszky az olimpiai számban, 10 kilométeren diadalmaskodott.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top