nlc.hu
Aktuális

Álszerelők Pétervásáron

Szerelőnek adták ki magukat, 3 millióval húztak le egy nyugdíjast

Csalás miatt vették őket őrizetbe, egy idős férfit vertek át.
szerelő

Az Egri Rendőrkapitányság Pétervásárai Rendőrőrse őrizetbe vett két recski lakost, akik ellen csalás bűntett miatt indult eljárás. A police.hu beszámolója szerint a 40 és 33 éves férfit azzal gyanúsítják a nyomozók, hogy megjelentek egy helyi lakosnál, ahol kazánszerelőnek adták ki magukat és miután úgy tettek, mint akik felmérték a házat, közölték, hogy több probléma is van a kéményekkel, illetve kályhákkal, de 3 millió forintért meg tudják javítani a „feltárt hibákat”.

Az idős sértett közölte, hogy sajnos nincs otthon annyi pénze, csak a bankban. A két talpraesett „szerelőnek” ez sem okozott problémát: autójukba ültették a ház tulajdonosát, majd meg sem álltak az első bankig, ahol a kezükbe került a kicsalt összeg, azonban érdemi munkát nem végeztek.

A rendőrök a bejelentést követő 3 órán belül azonosították a két gyanúsítottat, akiket otthonukban fogtak el, majd kihallgatásukat követően kezdeményezték a letartóztatásukat.

Szerencsére a rendőrségi házkutatás során az elvitt pénz egy része is előkerült.

Kiemelt fotó: illusztráció, iStock

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top