nlc.hu
Aktuális

BMW-per a leégett autója miatt

Leégett István kocsija, beperelte a BMW-t

Használhatatlanná vált az autója.
leégett kocsi,

Istvánnak csaknem 4 évvel ezelőtt lobbant lángra a kocsija egy benzinkúton, csak a szerencsének köszönhető, hogy nem történt nagyobb tragédia. Egy gyártási hiba miatt akkoriban a közutakon számos luxusautó vált a tűz martalékává, ezért most a gyártót, a németországi BMW-t perelte be, mivel előbb égett ki a kocsi, és csak utána figyelmeztették, hogy ez megtörténhet – írja a Blikk.

Elmondása szerint nagy lángoszlop lövellt ki a motortérből, és mire a tűzoltóknak sikerült megfékezni a lángokat, addigra a fél kocsi megsemmisült. A drámai események nem előzmény nélkül történtek: 2019 márciusában a tulajdonos már bevitte a szakszervizbe a korábban Németországból vásárolt kocsit – mivel akkoriban számos olyan kocsi égett ki, amelyek motorjainak megegyezett a sorozatszáma az övével -, de akkor nem csináltak vele semmit, mondván, minden rendben van.

A kocsi 2020-ban égett le, István viszont csak tavaly nyáron kapott egy hivatalos levelet a gyártótól, amelyben felhívták a figyelmet a problémára és azt kérték, mielőbb vigye vissza a járművét a hibás alkatrész kicserélésére.

Nem hagyta annyiban a történteket és ügyvédhez fordult: keresetlevelet adtak be a bíróságra a gyártó, a BMW Németországgal szemben. Hét és félmillió forintos igényt terjesztettek elő a bíróságon. 

Kiemelt fotó: illusztráció, iStock

Ezt olvastad már?

BMW X2-teszt: minek nevezzelek?

Ez is érdekelhet Megnézem

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top