nlc.hu
Aktuális

Házilag barkácsolt autó

Sufnitung: egy ládán ülve vezetett a sofőr, nem hitt a szemének a rendőr

Hajmeresztő!
ülés

Veszélyes kocsit barkácsolt magának egy hajdúszoboszlói férfi. Mint a Tények riportjából kiderül, egy ládán ülve vezetett, ez volt az egyetlen ülés a kocsijában, a jármű ajtaja pedig felfelé nyílt, mintha luxus sportautó lenne. Egy rendőr megállította, hogy igazoltassa, de nem hitt a szemének, amikor meglátta a házilag átalakított kocsit.

A sofőr azzal magyarázta az ülések hiányát, hogy éppen bőrözteti azokat, de még nincsenek kész. Azt pedig, hogy egy ládán ül, azzal indokolta, hogy csak annyi időre ment ki így a kocsival, hogy megtankolja.

Az abszurd jelenetet a rendőr kamerája vette fel.

Egy, a Tényeknek nyilatkozó szakértő szerint hihetetlenül balesetveszélyes, amit a barkácsoló csinált, különösen az, hogy csupán egy ládán ült, nem pedig ülésben. “Viccesnek nem vicces, de annál szabálytalanabb és annál balesetveszélyesebb. (…) Így egyáltalán, hogy lehet beleülni és a forgalomban részt venni? Akár egy kis fékezésnél is kiesik alóla a láda, és ezáltal nemcsak önmagát, hanem másokat is balesetveszélyes helyzetbe, adott esetbe halálhoz vezethet” – hangsúlyozta. 

Hasonló szabálytalanságoknál a rendőrök helyszíni bírságot szabhatnak ki, de fel is jelenthetik a sofőrt, a forgalmi engedélyt pedig szinte mindig bevonják.

Hasonló autós sufnituningos esetekre már többször is akadtak, mint például:

Kiemelt fotó forrása: TV2 / Tények – videó

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top