nlc.hu
Aktuális

Robbantani akart a plázában, elítélték

Plázarobbantással fenyegetőzött, mert bosszút akart állni az ott dolgozó barátnőjén

Nem kell börtönbe mennie.
Etele Pláza,

Egy budapesti, 11. kerületi bevásárlóközpontot akarta felrobbantani egy 38 éves férfi. Legalábbis ezzel fenyegetőzött. A Keleti pályaudvaron egy nyilvános telefonfülkéből hívta fel a rendőröket, akiknek azt mondta, hogy egy bombát helyezett el az Etele Plázában, ami 15 percen belül robbanni fog. A hatóságok azonnal intézkedtek és kiürítették az épületet, miközben óriási volt a pánik. Nagyjából 1700 embernek kellett elhagynia az épületet pillanatok alatt. A hatóságok mindent átvizsgáltak, de nem találtak bombát a plázában.

Annak ellenére, hogy a fenyegetőző névtelenül telefonált, pár órán belül elfogták. Mindent bevallott. Kiderült, hogy azért fenyegetőzött, mert összeveszett a barátnőjével, aki a plázában dolgozott, és így akart bosszút állni rajta.

Az eset még 2 évvel ezelőtt történt, de az ügyben csak most döntött a bíróság. Közveszéllyel fenyegetés büntette miatt 1 év 6 hónap szabadságvesztés büntetést szabtak ki, amelyet 2 év 6 hónap próbaidőre felfüggesztettek – számolt be a Tények. Az ítélet jogerős, a robbantással fenyegetőző férfi tudomásul vette.

Pár hónappal ezelőtt három Tescóban (Budakeszin, Budaörsön és Pátyon) volt bombariadó, az egyikben épp a GVH vizsgálódott. Az épületeket akkor is kiürítették, de robbanóanyagot sehol nem találtak. A rendőrség közveszéllyel fenyegetés miatt indított büntetőeljárást. Az nem derült ki, hogy volt-e tényleges összefüggés a GVH vizsgálata és a bombariadók között.

Kiemelt fotó forrása: TV2 / Tények – videó

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top