nlc.hu
Aktuális

A Hotel Silvanus újranyitási tervei

Fél év múlva már újranyitnák a leégett visegrádi szállodát

Segítséget kérnek a vendégektől.

Teljesen felújíthatják az egy hete leégett visegrádi szállodát, erre már készen is vannak a tervek. Az egyik legnépszerűbb hotel egy héttel ezelőtt gyulladt ki, a 4. emeleten csaptak fel a lángok, az ott levő szobák és a tető is megsemmisült, 200 embernek kellett kimenekülni.

Pintér Róbert, a hotel üzemeltetési igazgatója szerint fél év múlva nyithatnak újra. “Az újranyitással kapcsolatban határozott terveink vannak, erre a jelenlegi álláspont alapján fél évet szeretnénk szánni. Teljesen megújítanánk a szállodát, hogy fényesebben nyithasson újra, mint valaha”posztolta közösség oldalán a hotel.

Hotel Silvanus

A Hotel Silvanus leégett felső szintje – Fotó: MTI/Hegedüs Róbert

Az üzemeltetési igazgató korábban arról beszélt, hogy a következő időszak foglalásait átfoglalják másik, későbbi időszakokra, valamint aki szeretné, annak visszatérítik. Most viszont az újranyitás érdekében a vendégektől is segítséget kérnek. Mint a Tények riportjában elhangzott, a hotel nemrég a Szív Téglája címmel egy akciót is hirdetett, amiben nem téglát, hanem szívességet kérnek. Arra szeretnék ösztönözni a vendégeiket, hogy a korábban befizetett előleget ne kérjék vissza, ezeket az újranyitáskor ugyanis mindenkinek jóváírják a következő foglalásoknál.

A tüzet valószínűleg elektromos probléma okozta. Időközben a rendőrség közveszély-okozás bűntettének gyanúja miatt nyomozást rendelt el egyelőre ismeretlen tettes ellen.

Amúgy nem először gyulladt ki a visegrádi hotel: 2008-ban is felcsaptak a lángok, de akkor a tűz kisebb volt.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top