nlc.hu
Aktuális

Leégett visegrádi hotel: nyomoz a rendőrség

Nyomoz a rendőrség a leégett Hotel Silvanus ügyében

Szinte teljesen megsemmisült a népszerű visegrádi szálloda legfelső része.
Hotel Silvanus

Több milliárd forintos kárt okozhatott a tűz abban a visegrádi hotelben, ami szombaton gyulladt ki. A tűz a 4. emeleten keletkezett, a tető szinte teljesen megsemmisült. Több mint 200 embernek kellett menekülni, sokuknak elégett minden holmijuk. A tűzoltók még vasárnap is dolgoztak a helyszínen. Azt még vizsgálják, hogy mi okozta a tüzet. 

A hotel üzemeltetési igazgatója megtörten nyilatkozott a Tényeknek. “A szállodában dolgoztunk, végeztük a napi rutint, amikor egyik pillanatról a másikra kaptuk a hírt, hogy füstöl a tető. Ebben a pillanatban már az egyik kollégánk a helyszínen, fönt a tetőn, a negyedik emelet azon részén, ahonnan kaptuk a hírt, szemrevételezte, és azonnal – ezzel egy időben – megszólalt a tűzjelző. Innentől kezdve a dolgozóinkkal közösen a vendégeinket kikísértük, és percek múlva a tűzoltók átvették az irányítást” – elevenítette fel a történteket Pintér Róbert, aki arról is beszélt, hogy a dolgozók összefogtak, és már tervezik az újranyitást néhány hónapon. “Egyértelmű volt számunkra, hogy talpra állunk, tehát a szálloda dolgozói egységesen összefogtak. Ma reggel egyébként mindenki megjelent, és azokon a területeken, ahol már lehet, ott elkezdtünk dolgozni. A szállodát újraépítjük, a következő hónapokban újranyitjuk” – hangsúlyozta az igazgató, hozzátéve: a következő időszak foglalásait átfoglalják későbbi időszakokra, vagy pedig visszatérítik.

Amúgy nem először gyulladt ki a visegrádi hotel: 2008-ban is felcsaptak a lángok, de akkor a tűz kisebb volt. Az igazgató szerint azóta több felújítás is történt, így az elektromos vezetékeket is kicserélték. 

Valószínűleg elektromos probléma okozta a tüzet, de ezt még nem lehet kijelenteni, mivel zajlik még a Katasztrófavédelem tűzvizsgálata. Közben a rendőrség közveszély-okozás bűntettének gyanúja miatt nyomozást rendelt el egyelőre ismeretlen tettes ellen.

Kiemelt fotó: MTI/Hegedüs Róbert

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top