nlc.hu
Aktuális

A leégett Silvanus Hotel vendégei meséltek

Asztalterítőkért szaladtak vissza, hogy betakarják magukat – A Silvanus Hotel vendégei meséltek a drámai tűzesetről

Többen egy szál pólóban menekültek ki a hidegbe a szállodából, sok külföldi vendégnek pedig bent maradtak és valószínűleg megsemmisültek az iratai.

Miután szombat délelőtt 10 óra körül a szállodában észlelték a tüzet, a Silvanus dolgozói azonnal megkezdték az evakuálást. A személyzettel együtt 230 fő tartózkodott a hotelben, a szállodához nagy erőkkel kivonuló tűzoltók délutánra végeztek az oltással. A tűz az egyik negyedik emeleti szobában ütött ki, elektromos zárlat okozhatta.

A négy csillagos szálloda egyik vendége az RTL Híradónak mondta el, hogy amikor nagy füst volt már, egy szál pólóban menekültek ki az épületből. Egy asztalterítőért azért visszaszaladt, hogy ne fagyjanak meg odakint, azzal takaróztak egy órán keresztül.

A személyes dolgaim, az útlevelem, mind ottmaradt. Szerbiából jöttem, nem tudom, ezek nélkül hogyan megyek vissza

– nyilatkozta a riporternek egy másik vendég, aki nincs egyedül a problémájával.

silvanus-hotel

A Hotel Silvanus és a leégett negyedik emelet (fotó: MTI/Hegedüs Róbert)

A vendégeket később a helyi tornacsarnokba vitték, ahol ételt és takarókat biztosítottak számukra.

Az eset kapcsán azóta megszólalt Tóth Vera is, a Blikk szúrta ki a 24 órán belül eltűnő Instagram-történetét. Mint kiderült, az énekesnő és családja pár napja még itt ünnepelte a születésnapját, melyen részt vett Tóth Gabi és párja, Papp Máté Bence is.

A legtöbb erőt kívánom a vezetőségnek, akik jó barátaink

– üzente az énekesnő, aki a Silvanust a szíve csücskének nevezte, a szülinapozás ott pedig csodálatos élmény volt számára.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top