nlc.hu
Aktuális

Kutyatámadás Zuglóban

Saját kutyája támadt egy 90 éves, mozgáskorlátozott nőre, majdnem megölte

Állítólag verte az ebet, ezért támadt rá.
Mazsi,

Saját kutyája támadt rá egy 90 éves asszonyra Budapesten, a 14. kerületben. A karját marcangolta, súlyosan megsérült. A fel-, és alkarja tele lett harapásnyomokkal, és nagyon vérzett is. Az idős nő a fiától kapta nemrég a 9 hónapos keverék ebet. 

A Tényeknek nyilatkozó egyik szomszéd szerint a kutya természete alapvetően nyugodt volt, akkor vadult meg, amikor az asszony verni kezdte. A házban többen is hallották, amikor verte az állatot, ugyanis ilyenkor hangosan nyüszített. Valószínűleg ezért támadhatta meg a gazdáját, akihez – a sérülései miatt – mentőt kellett hívni.

A helyszínre az újpesti Állat- és Természetvédő Szolgálatot is riasztották, akik elvitték a kutyát a nyugdíjas, mozgáskorlátozott nőtől. Mazsit most két hetes megfigyelés alatt tartják, majd beoltják, mivel oltása sem volt. Ha letelik a karantén, és meglesznek az oltásai, örökbe lehet fogadni.

Legutóbb Sopronban történt egy brutális kutyatámadás, akkor csaknem széttépett egy 4 éves kislányt egy amerikai pitbull. A gyerek egy társasház belső udvarán játszott, amikor a kutya rátámadt. A megvadult állat a kislány koponyáját, hasát és mellkasát is összemarcangolta. Az eb egyszerűen nem akarta elengedni a gyereket, akit a nagymamája próbált megvédeni, őt a kutya lábon harapta, végül a gazdája fékezte meg az állatot. Az ebet nem altatták el; a tenyésztő vette át, akitől vásárolta a kutyatulajdonos.

Kiemelt fotó forrása: TV2 / Tények – videó

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top