nlc.hu
Aktuális

Véletlenül megnyomott egy gombot a légiutas-kísérő, majdnem lezuhant a repülő

Véletlenül megnyomott egy gombot a légiutas-kísérő, majdnem lezuhant a repülő

Több mint 50 ember megsérült a hirtelen süllyedés miatt, ami azért következett be, mert véletlenül megnyomtak egy gombot a pilóta ülésén.

A Boeing azt tanácsolta a 787 Dreamliner típusú repülőgépeket üzemeltető légitársaságoknak, hogy a pilóták ellenőrizzék az üléseiket, hogy elkerüljék az esetleges baleseteket. Erre azután került sor, hogy a héten a Latam Airlines egyik járata váratlan és hirtelen süllyedésbe kezdett, és emiatt 50 ember megsérült.

Mint kiderült, egy légiutas-kísérő véletlenül megnyomott egy kapcsolót a pilóta ülésén, ezután a pilóta a vezérlőpulthoz nyomódott, és emiatt lefelé irányította a repülőgép orrát.

Az Ausztráliából Új-Zélandra tartó gép szerencsére nem zuhant le, hanem épségben landolt a tervezett repülőtéren. Ám a véletlen manőver komolyságát mutatja, hogy az utasok nekivágódtak a gép tetejének, és többen fejsérüléseket szenvedtek. A BBC-nek nyilatkozó egyik utas azt mondta, hogy az emberek olyan erővel csapódtak a mennyezetnek, hogy néhány tetőpanel betört.

A LATAM légitársaság Boeing 787-8-as repülőgépe felszáll a Los Angeles-i nemzetközi repülőtérről 2022. július 30-án

A LATAM légitársaság Boeing 787-8-as repülőgépe felszáll a Los Angeles-i nemzetközi repülőtérről 2022. július 30-án. A kép illusztráció (Fotó: AaronP/Bauer-Griffin/GC Images)

A Boeing közölte, hogy az LA800-as járattal kapcsolatos vizsgálat folyamatban van, és a nyomozó hatóságok fogják a következtetéseket levonni. A vállalat hozzátette: „óvintézkedésként emlékeztettük a 787-esek üzemeltetőit egy 2017-ben kiadott szervizközleményre, amely a fedélzeti ülések kapcsolóinak ellenőrzésére és karbantartására vonatkozó utasításokat tartalmazott”.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top