nlc.hu
Aktuális

Vakvezető kutyák rollereznek

Rollerezéssel segítettek a vakvezető kutyák

Szokatlan és nagyon kedves megmozdulással tettek a jó ügyért a vakvezető kutyák és kiképzőjük.

Komoly problémát és nehézséget okoznak a látássérülteknek a rolleres közlekedési kultúra hiányosságai, figyelmeztet a Baráthegyi Vakvezető Kutya Iskola, melynek tanítványai a kiképzőjükkel közösen próbálták ki a tandemezést. Mindhárom vakvezető kutya labrador, Zenit, Tangó és Whiskey névre hallgatnak, a velük közös akció célja pedig többek között az volt, hogy a közösségi rollereket ne a járdán vagy út szélén hagyják használóik, hiszen az akár balesetveszélyes is lehet. 

Fotó: Baráthegyi Vakvezető Kutya Iskola/Paskó Dexter

Fotó: Baráthegyi Vakvezető Kutya Iskola/Paskó Dexter

„Kedves Rolleresek! Szépen kérünk benneteket, úgy közlekedjetek, hogy mindenkinek jó legyen. Használat után helyezzétek vissza a rollert az arra kijelölt tárolóba vagy helyre. Ezzel elsősorban azoknak a látássérült embereknek fogtok segíteni, akiknek nincs vakvezető kutyájuk, hogy fehér bottal ne essenek át a járda közepén „felejtett” rollereken, és velünk, vakvezetőkkel is jót tesztek, mert bár mi ki fogjuk kerülni őket, de azért hátráltatnak minket. Nem csak nekünk, minden gyalogosan közlekedőnek biztonságosabb lesz így. Köszi!”

Fotó: Baráthegyi Vakvezető Kutya Iskola/Paskó Dexter

Fotó: Baráthegyi Vakvezető Kutya Iskola/Paskó Dexter

Kiképzőjük, Látrányi Orsolya elmondta, hogy Zenit már látássérült gazdijával várja a közlekedési vizsgáját, a másik két kutya pedig egyelőre nem költözött el tőle.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top