nlc.hu
Aktuális

Nyugdíjas lett Tina

Nyugdíjba vonult Tina, az ország legöregebb rendőrkutyája

Most már megérdemelt pihenését tölti exkutyavezetője otthonában.
Tina

Nyugdíjba vonult Tina, az ország legöregebb rendőrkutyája. Az eb több mint 10 évet szolgált a Salgótarjáni Rendőrkapitányságnál, 13 évesen “szerelt le”. Ő az országban az első olyan kutya, akinek ilyen sokáig tartott az aktív rendőri pályafutása – írja a Zsaru Magazin.

A kivételes képességű eb általános rendőrkutya, járőr- és nyomkövetői feladatokat látott el. 2013-ban került kutyavezetőjéhez, Nyerges Balázs törzszászlóshoz, a Salgótarjáni Rendőrkapitányság körzeti megbízottjához, akivel 10 év alatt összeszokott párost alkottak. “Azonnal egymásra találtunk. Ahogy meglátott, egyből a nyakamba ugrott, én pedig feltettem rá a pórázt. Rögtön látszott, hogy kivételesen tehetséges. (…) Szinte bármikor be lehetett vetni, és teljesen megbíztam benne” – mesélte a gazdája, akit többször is megvédett a kutya.

Tina 2015–2016-ban a legeredményesebb rendőreb volt az országban. 

A nyugdíjas rendőrkutya immár megérdemelt pihenését tölti a törzszászlós otthonában, és lelkiismeretesen őrzi gazdája házát. 

Kiemelt fotó forrása: police.hu

Ez is érdekelhet Badger Megnézem

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top