nlc.hu
Aktuális
K. Béla a bicskei gyermekotthon-ügyben

A bicskei gyermekotthon egyik volt nevelőjét, K. Bélát is elítélték pedofíliáért, de ő megúszta a börtönt

Ő volt az ügy másodrendű vádlottja.
bicskei gyermekotthon

Kónya Endre, a bicskei gyerekotthon igazgatóhelyettese és Vásárhelyi János igazgató mellett egy harmadik személyt is elítéltek a pedofil-botrányban, ám róla kevesebbet lehetett hallani. Ő volt az ügy másodrendű vádlottja, a bicskei gyermekotthon egyik volt nevelője, K. Béla. Pedofíliáért ugyanúgy elítélték, mint az intézmény igazgatóját, de nem kellett börtönbe vonulnia – írja a Telex.

K. Béla 2015-től 2016-ig dolgozott a bicskei gyermekotthonban. A vádirat szerint négy rábízott fiút molesztált. Egyik áldozatát megpróbálta orálisan kielégíteni, aztán a kérésére adott neki 5 ezer forintot, egy másik áldozata pedig részeg volt, amikor análisan közösült vele 10 ezer forintért.

A bicskei gyermekotthon ügyében két eljárás indult. Az első büntetőügyben Vásárhelyi Jánost 8 év fegyházra ítélték pedofília miatt, a nevelő viszont megúszta, 2019-ben a Győri Ítélőtábla másfél év szabadságvesztésre ítélte 3 évre felfüggesztve, azaz nem kellett börtönbe vonulnia. A bírói indoklás szerint enyhítő körülményként vették figyelembe, hogy K. Béla együttműködő volt, és az igazgatóról is adott információkat.

A bicskei áldozatokat képviselő ügyvéd, Gál András világbotránynak nevezte K. Béla ítéletét: “Nincs olyan ember, aki azt gondolja, hogy ezért felfüggesztett börtönbüntetés elegendő lenne” – mondta a portálnak.

Mint a Telex megjegyzi, K. Béláról valóban keveset lehet hallani az ügy lezárulta óta. A közösségi oldalán nyoma sincs annak, hogy ő valaha kötődött a bicskei gyermekotthonhoz, a neve azonban szerepel a pedofilnyilvántartásban.

Kiemelt fotó forrása: RTL / RTL Híradó – videó (2024.02.12.-i adás)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top