nlc.hu
Aktuális

Rendőrök életmentése a Ráckevei Dunánál

14 éves fiú életét mentették meg a rendőrök

A ráckevei rendőrjárőr a Duna hídjáról rántotta vissza a fiút.

Rogocz Zoltán Márk főtörzsőrmester és Várhelyi Bernát Péter zászlós néhány nappal ezelőtt Ráckevén járőrözött, amikor riasztást kaptak arról, hogy egy 14 éves fiú öngyilkosság elkövetését fontolgatja.  

Az édesanya kérte a rendőrök segítségét,

miután gyermeke közölte vele, haragszik a világra, abból távozni akar, ezért leugrik a hídról. A két rendőr a helyszínre száguldott, ahol meglátták a korláton már félig túl kapaszkodó fiút.

„Mindketten átmásztunk a korláton, alattunk csak a Duna hömpölygött. Azon a szakaszon kb. 3 méter mély, kövekkel, sodrással, sötétsége átláthatatlan. A fiú fél lábbal már a víz felett volt, nem engedhettük, hogy beleugorjon, vagy essen. Akkor nem, de odafelé tartva átsuhant a fejemen, nekem is van egy 14 éves fiam…”

– mondta a zászlós.

„Az út közepén megálltam a kocsival, kipattantunk és elindultunk a srác felé. Feltettem neki egy kérdést, ám nem szóbeli válaszára adtuk a reakciót, hanem inkább az arckifejezésére. Az ugyanis sokkal beszédesebb volt, zavart tekintete egyértelművé tette, hogy itt bizony nem a lebeszéléssel fogjuk megoldani a helyzetet”

– mesélte a főtörzsőrmester.

A két rendőr a korláton át, villámgyorsan, egy mozdulattal

visszarántotta a járdára a fiút. Miután a kamasz megnyugodott, beültették a kocsiba, és mentőt hívtak hozzá, mivel továbbra is azt ismételgette, hogy „egy nagyon hosszú útra készül, itt akarta hagyni ezt a világot”.

 

Zoltán este a feleségével borozgatva – átbeszélve ünnepelte meg az életmentést, Bernát ezt kihagyta, mivel egyáltalán nem iszik alkoholt. A két életmentő rendőrre most az egész állomány büszke – zárul a Rendőrség bejegyzése.

Van segítség!

Ha te vagy valaki a környezetedben krízishelyzetben van, hívd mobilról is a 116-123 ingyenes lelkielsősegély-számot! 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top