nlc.hu
Aktuális

Forbes-lista: legbefolyásosabb magyar nők 2024

Karikó Katalin és Ráskó Eszter „A legbefolyásosabb magyar nők” listáján

Többen is kiestek az utolsó hetekben a rangsorból.

A Forbes idén is utánajárt, mit jelent ma Magyarországon a női befolyás. Közzétette a lap a tizedik, jubileumi magyar női befolyásos listáját. Mint megjegyzik, nem volt könnyű dolguk az összeállítással, mivel bizonyos kategóriákban az utolsó hetekben többen is kiestek a már-már megszokott sorrendhez képest.

A jubileumi végső sorrend különböző objektív, rengeteg háttérinterjú és szubjektív szempontok mérlegelése után a Forbes szerkesztőségének döntése alapján született meg minden kategóriában, így az üzlet, a közélet, a kultúra és a médiapiac esetében. “Ez idén sem egy szimpátialista, hanem éves lenyomat Magyarországról. Közállapotainkról, nemi sztereotípiáinkról, és arról, mennyire nehéz nőként érvényesülni az üzleti életben, és a társadalomra meghatározó szakmákban vagy területeken” – hangsúlyozták.

A kultúra kategória a tudomány vagy a nagy elérésű közösségformálás teljesítményeit és teljesítőit is magában foglaló kategóriaként érvényesült idén. Ennek megfelelően olyan újoncok is szerepelnek rajta, mint Karikó Katalin, vagy éppen Ráskó Eszter és Orvos-Tóth Noémi.

Karikó Katalin (b, MTI/Koszticsák Szilárd) és Ráskó Eszter (j, Fotó: Sajtóklub) a Forbes "2024 legbefolyásosabb magyar női" listáján 

Karikó Katalin (b, MTI/Koszticsák Szilárd) és Ráskó Eszter (j, Fotó: Sajtóklub) a Forbes “2024 legbefolyásosabb magyar női” listáján 

A média kategóriában előkelő helyen debütált Lenkei Mirtill, a Nemzeti Kommunikációs Hivatal elnöke. Visszatérőként, de a magyar nyilvánosságra erőteljes hatást gyakorlóként feltűnik ugyanakkor a listán Várkonyi Andrea is.

A kegyelmi ügy nyomán ketten is kiestek a listáról a közélet kategóriában idén, viszont felkerült többek között Pottyondy Edina, aki erősen politikai megszólalásaival és a humoron túlmutató közéleti jelenségével videónként átlagosan félmilliós nézőszámot ér el, de mintegy 150 ezer embert is képes volt nemrégiben utcára vinni.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top