nlc.hu
Aktuális

Katafai kutyatámadás

Kutyatámadás Katafán: kiharapott egy darabot az áldozata arcából

Menhelyre került az eb.
kutyatámadás

Kis híján halálra marcangolt egy elszökött kutya egy férfit a Vas vármegyei Katafán. Az állat valószínűleg a Nádasról áthallatszó tűzijátékrakétáktól ijedt meg, ezért menekült el a gazdájától. Kirohant a kertből az utcára és rárontott az egyik szomszédra, még az arcából is kiharapott egy darabot.

A ház kerítése nem volt jó állapotban, az eb ezért tudott kijutni az udvarról. A későbbi áldozat észrevette, hogy szabadon járkál a kutya, ezért elindult, hogy szóljon a gazdáinak, de az állat ekkor brutálisan megtámadta. “Leszabta az arcát, beleharapott a szájába, az ujját teljes mértékben leszabta, ami maradandó sérülés lett”mondta el a Tényeknek a szemtanú. Arról is beszélt, hogy a megtámadott férfi azóta sem épült fel teljesen: “Az  arcát szépen összevarrták, azt jól helyrehozták, de az ujját már nem tudja használni.”

Az eset még tavaly júliusban történt, de az ügyészség csak most emelt vádat – gondatlanságból elkövetett, súlyos testisértés vétsége miatt – a gazda ellen, akitől elszökött a kutya. Ha elítélik, akár börtönbe is kerülhet.

A Tények úgy értesült, a kutya azóta egy menhelyen van.

Legutóbb Sopronban történt egy brutális kutyatámadás, akkor csaknem széttépett egy 4 éves kislányt egy amerikai pitbull. A gyerek egy társasház belső udvarán játszott, amikor a kutya rátámadt. A megvadult állat a kislány koponyáját, hasát és mellkasát is összemarcangolta. Az eb egyszerűen nem akarta elengedni a gyereket, akit a nagymamája próbált megvédeni, őt a kutya lábon harapta, végül a gazdája fékezte meg az állatot. Az ebet nem altatták el; a tenyésztő vette át, akitől vásárolta a kutyatulajdonos.

Kiemelt fotó: illusztráció, iStock

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top